Cijeli svijet iz nekog jako čudnog razloga obožava da čita vijesti koje dolaze sa engleskih dvora. Naime, kada je bila bolesna kraljica Elizabeta, svi su svaki dan iščekivali neke pozitivne vijesti o njoj, međutim, čak je i pticama na grani bilo jasno da joj je kraj jako blizu. Proteklih par tjedana i njen sin Kralj Čarls bije jako veliku bitku sa ličnim zdravljem, jer ima jako težak oblik tumora.

Usred niza nepovoljnih izvješća, britanska se kraljevska obitelj našla primoranom ujediniti se i nastupiti jedinstveno. Uznemirujuće otkriće borbe kralja Charlesa s rakom i hitne potrebe za terapijom potreslo je monarhiju. Zabrinutost je još veća, naglo otkazivanje značajne obveze princa Williama podiglo je obrve i izazvalo zabrinutost. Vrijedno je napomenuti da je prijestolonasljednik bio izrazito odsutan na misi zadušnici za svog kuma, grčkog kralja Konstantina, koja je održana u Windsoru, zbog čega su mnogi ispitivali motiv njegove odsutnosti. Pojavila su se nagađanja da bi odsutnost mogla biti povezana s Kate Middleton, koja je trenutno na bolovanju nakon neobjavljene operacije abdomena. Detalji oko njezina postupka obavijeni su velom tajne. Tužan slijed događaja nastavlja se iznenadnim udovištvom Lady Gabriele Windsor (42), kraljeve sestrične. Njezin suprug Tomas Kingston (45) preminuo je u njihovoj obiteljskoj rezidenciji, a uzrok smrti još nije poznat.

Rezidencija Kingstonovih postala je središte policijske pozornosti, iako konkretne okolnosti ostaju neotkrivene, prenose britanski mediji. Thomas, cijenjena osoba zbog svojih herojskih djela tijekom rata u Iraku, i Lady Ella, poznata po bliskim vezama s kraljevskom obitelji, izazivali su veliko divljenje. Njihovo vjenčanje 2019. uljepšala je nazočnost kraljice Elizabete i princa Philipa, što je dokaz duboke naklonosti i poštovanja prema Lady Elli. Prvi izvještaji otkrivaju da su Kamila i Charles bili duboko potreseni tragičnom viješću o Thomasovoj smrti i da su odmah izrazili sućut. Prije braka, Ella i Thomas uživali su u dugom udvaranju, a njihovo posljednje zajedničko pojavljivanje u javnosti bilo je 14. veljače na veseloj večeri u čast djela Williama Shakespearea, gdje su uhvaćeni u trenutku čiste sreće. Zanimljivo je da je Charles izdržao dugu i mukotrpnu osmogodišnju bitku za razvod od svoje bivše supruge Emme. Od njihovog rastanka 2012., nakon čega je Charles podnio zahtjev za razvod 2014., uslijedio je buran pravni spor.

Ova britanska brakorazvodna parnica bila je jedna od najdužih bitaka u povijesti, koja se protegla na pet različitih sudova. Par se suočio s jedinstvenim izazovom zbog svog boravka u Škotskoj, jer je Charles želio da se brakorazvodna parnica odvija u Engleskoj. Slučaj je provjeravalo otprilike dvadesetak sudaca, a bilo je i trenutka u kojem se Emma Villiers suočila s policijskom istragom pod optužbom za bigamiju.

Činilo se da je težina podnošenja dugih sudskih zasjedanja i nemilosrdnog progona, prvenstveno usredotočenog na financijska pitanja, za Charlesa postala nepodnošljiva. U nedavnom preokretu događaja, javno je proglasio bankrot, što je potaknulo medije da otkriju njegovo boravište u Grčkoj, gdje je potražio utjehu na jahti bliskog poznanika. Međutim, njegove poteškoće s mentalnim zdravljem na kraju su ga natjerale da se vrati u svoju domovinu, Veliku Britaniju.

Njegovo tijelo u hotelu otkrila je čistačica, a Camilla Parker Bowles za sada nema komentara na ovu vijest.

Preporučujemo