Kada god se u regiji spomene ime Novak Đoković, posjetioci na društvenim mrežama odmah klikaju, jer jednostavnoi žele bar malo da zavire u privatni život najboljeg tenisera svih vremena. Ono što posebno intertesuje ženski spol, jeste njegov privatni život prije Jelene Đoković. Uvijek se na tu temu ima nešto zanimljivo za reći.

Iako prije svega poznata kao stomatologinja, Aleksandra Marković svjetsku je slavu stekla svojim upečatljivim prisustvom na modnim pistama. Osim svojih profesionalnih postignuća, ponosno se identificira kao majka, talentirana vizažistica i strastvena zaljubljenica u jogu. Iako njezin zadivljujući izgled nikad ne uspijeva osvojiti publiku, ona također posjeduje bogato znanje.

Ne samo da je iznimno obrazovana, već je ostvarila i uspješnu manekensku karijeru, surađujući s brojnim renomiranim svjetskim brendovima.

Fascinantno je da je uspješno završila medicinsku školu u Kruševcu, a kasnije upisala stomatologiju na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Kao rezultat toga, stekla je priznanje kao najljepši stomatolog u Srbiji. Prije nekoliko godina u medijima se pojavila vijest o Aleksandri koja je pozvana da sudjeluje u američkom reality showu “She’s Got the Look”. Oduševljena mogućnošću, ljubazno je prihvatila poziv da se pridruži žiriju.

Budući da sam karijeru modela započela sa 16 godina, sada sam došla do točke u životu kada se mogu smatrati prilično iskusnom. Stoga, kada je stigao poziv za suradnju, bio sam ispunjen radošću i rado sam ga prihvatio. Moja motivacija proizlazi iz želje da pomognem i usmjerim mlade modele, dijeleći im dragocjene uvide i savjete o tome što trebaju uzeti u obzir pri ulasku u ovu industriju, kako je izrazila Aleksandra.

Moj cilj je usmjeravati i podržavati mlade pojedince, nudeći im uvid u to kako se snalaziti u zamršenostima modne industrije, osiguravajući da se zaštite, a istovremeno potičući njihov osobni rast i težnju za izvrsnošću.

Zadovoljni izvještavaju da Aleksandra često objavljuje zadivljujuće modne kombinacije i prekrasne snimke sa svojih putovanja na očaravajuća mjesta poput Maldiva i Zanzibara na raznim platformama društvenih medija. Jelena i Novak Đoković 2014. godine izmijenili su zavjete na pitoresknom Svetom Stefanu, a kum mu je, prema istom izvoru, bio Novakov prijatelj iz djetinjstva Neven Marković.

Neven i Novak ostali su bliski prijatelji, a godinu dana nakon početka druženja Novak je imao čast Nevenu biti kum na vjenčanju sa zanosnom Aleksandrom Tanasković. Njihova zajednica bila je blagoslovljena dolaskom njihove kćeri Ine. No, nakon pet godina braka donijeli su tešku odluku da se rastanu i zatraže razvod.

Uzbudljive vijesti: Konzumacija samo pet grama ove namirnice koju Đoković uključuje u svoju prehranu može pružiti zaštitne prednosti za jetru i štitnjaču. Njegova obnavljajuća svojstva usporediva su s onima vrhunske medicine, što ga mnogi čine vrlo traženim.

Kako bi se postigla optimalna korist, savjetuje se konzumacija približno pet grama ove modrozelene alge dnevno, uz mogućnost postupnog povećanja doze do 10 grama dnevno. Razine beta-karotena u ovoj algi gotovo 30 puta nadmašuju one u mrkvi, dok preporučena dnevna doza osigurava veći udio željeza od dvije šalice špinata. Osim toga, istraživanja su pokazala njegovu učinkovitost u zaštiti od štetnog zračenja.

Spirulina, alga koja uspijeva u alkalnim jezerima i slanoj vodi, nudi brojne prednosti. Njegova otpornost omogućuje mu da izdrži oštre alkalne uvjete koji se nalaze u jako slanoj vodi s koncentracijom soli u rasponu od 30 do 270 grama po litri. Štoviše, ova biljka služi kao obilan izvor proteina, minerala i raznih hranjivih tvari. Sami ovi razlozi opravdavaju da se o njemu govori kao o krajnjem savezniku za održavanje dobrog zdravlja. Preporučeni dnevni unos ove modrozelene alge je otprilike pet grama, a postupno se može povećati do 10 grama dnevno. Obično dostupan u obliku tableta ili praha, samo sedam grama praha može zadovoljiti 14 posto dnevnih potreba za tiaminom (vitamin B1), 20 posto za riboflavinom (vitamin B2), 11 posto za željezom i 47 posto za bakrom. Osim toga, spirulina sadrži druge bitne minerale kao što su kalcij, krom, magnezij, mangan i cink, zajedno s vitaminima C i E.

Odlomak: Novak Đoković, naš slavni šampion, često veliča izvanredan učinak spiruline, ističući njezine brojne zdravstvene prednosti. Među tim dobrobitima su njegova moćna antioksidativna i protuupalna svojstva.

Spirulina posjeduje bogatstvo antioksidansa koji su sposobni zaštititi od oksidativne štete. Primarni aktivni sastojak, poznat kao fikocijanin, kompleks je pigmenta i proteina koji spirulini daje njenu prepoznatljivu plavo-zelenu nijansu. Štoviše, fikocijanin ima sposobnost borbe protiv slobodnih radikala i sprječavanja stvaranja upalnih molekula koje signaliziraju, pokazujući tako izvanredna antioksidativna i protuupalna svojstva.

Poboljšana probavna funkcija

Probavni enzimi pronađeni u spirulini pomažu u probavi osiguravajući esencijalne aminokiseline. Osim toga, spirulina jača imunološki sustav svojim imunološkim stanicama koje se bore protiv virusa, učinkovito se bori protiv crijevnih infekcija i promiče zdravu probavu.

Jedna od prednosti ovog proizvoda je njegova sposobnost snižavanja razine LDL i triglicerida.

Dosljedna konzumacija spiruline ima potencijal za smanjenje ukupne razine kolesterola, kao i LDL kolesterola i triglicerida, dok istovremeno podiže HDL kolesterol. Studija koja je uključivala 25 osoba s dijagnosticiranim dijabetesom tipa 2 pokazala je značajna poboljšanja u navedenim pokazateljima kada su konzumirali dva grama spiruline dnevno. Nadalje, posebna studija provedena na osobama s visokim kolesterolom otkrila je da je dnevni unos jednog grama spiruline rezultirao primjetnim smanjenjem od 16,3 posto u razini triglicerida i 10,1 posto u razini LDL kolesterola.

Preporučujemo