U bivšem sistemu, imali smo jako kvalitetnu i moćnu kinematografiju. Trebalo bi nam stvarno puno vremena da nabrojimo sve filmove i TV serije, koje su u tom periodu bile jako gledane. Koliko su samo bile kvalitetne, pokazuje i podatak, da se i dan danas prikazuju sa jako velikim uspjehom. Mi danas govorimo o serijalu Žikina dinastija, koja je i dan danas u top 3 domaće komedije.

Film “Žikina dinastija” mnogi i dalje drže kao omiljenu domaću produkciju, a svakako je favorit istaknuti lik malog Miše Pavlovića u segmentu “Kakav djed, takav unuk”. Uz djeda Živorada Žiku Pavlovića upuštao se u brojne avanture, ali je, nažalost, nakon ove uloge nestao iz glumačkog svijeta. U ulozi malog Miše sa samo osam godina utjelovio se Mihailo Jevtić, a potom Boris Milivojević i Nikola Kojo. Nakon te uloge, dobio je još nekoliko, a jedna od najzapaženijih je ona u seriji “Sivi dom”. Za to vrijeme Misha, kojeg su na ulicama lako prepoznali po ulozi u legendarnom filmu, osigurao je kazališni angažman. No, nakon nekoliko godina donio je odluku o odustajanju od glume.

Danas je Mihailo doživio toliku transformaciju da je jedva prepoznatljiv. Sada ima 48 godina, ne samo da stvara glazbu, već svoje vrijeme posvećuje i razvoju web aplikacija i stranica. Mihailo se školovao u Srednjoj elektrotehničkoj školi Nikola Tesla i Glazbenoj školi Kosta Manojlović u Zemunu. Iako je isprva nastavio studij na akademiji, odlučio je otići tijekom druge godine. Poznavajući razne instrumente, Mihailo pokazuje svoj talent na violini, klaviru i gitari. Zanimljivo, njegova majka, renomirana glumica Rialda Kadrić Šebek, ostvarila je značajnu ulogu Marije u popularnoj seriji “Lude godine”. Uz Žiku, Milana, Jelenu, Bobu i Mišu, Marijin lik ostavio je neizbrisiv trag na kinematografskom krajoliku bivše Jugoslavije. Tragično, njezin život naglo je prekinut u 57. godini.

Točnije, Rialda je tragično preminula u Ateni 25. siječnja 2021., ostavivši prazninu u srcima onih koji su je poznavali.

Prema saznanjima “Novosti”, Rialda Kadrić je 1991. godine zadesila istu sudbinu kao i njena majka, tragično preminuvši na ulici, kao što je i prorekla. U epizodi “Balkanske ulice”, Rialda je ispričala da je njena majka neočekivano umrla na ulicama Beograda 16. siječnja 1991., usred eskalacije rata u Jugoslaviji. Odlučna započeti novi život, odlučila je ostati u Londonu. Rialda je glumačku karijeru započela u nježnoj dobi i skupila skroman portfelj od manje od 20 uloga. Njeno posljednje pojavljivanje na ekranu bilo je u filmu “Čudna noć” iz 1990. S ljubavlju se prisjećajući, Rialda je otkrila da je lik Marije tumačila sa samo 13 godina, a upravo u ovoj kultnoj filmskoj produkciji doživjela je svoj prvi poljubac. Nakon završene srednje škole upisala je studij svjetske književnosti u Beogradu. Otišavši iz Beograda 1986. godine, Rialda se nije vraćala gotovo tri desetljeća.

U tom razdoblju uspješno je stekla licencu psihoterapeuta.U svrhu poštivanja uvjeta korištenja WMG-a i Zakona o javnom informiranju i medijima, strogo je zabranjeno preuzimanje bilo kojeg dijela ili cijelog teksta i/ili fotografije/videozapisa bez odgovarajuće naznake i povezivanja izvora i autora.

Preporučujemo