Pet godina nakon njene prerane smrti, Bosna i Hercegovina još uvijek oplakuje nenadoknadivi gubitak Azre Kolaković, poznate kao Dona Ares. Dona se neustrašivo dugo borila protiv maligne bolesti pluća, neustrašivo dijeleći svoje putovanje na društvenim mrežama kako bi inspirirala druge koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

 

 

Nakon njene nesretne smrti, njene kolege i odani fanovi sa regionalne pop scene srdačno su se oprostili od nje. Međutim, upadljivo odsutan sa njene samrtne postelje i sahrane bio je njen suprug Džavid, što je izazvalo bijes među onima koji su poznavali Donu.Shodno tome, od tada je imao ograničene javne nastupe. Nakon višedecenijskog iskustva u saradnji sa izvođačima narodne muzike kao muzičar, Džavid je nedavno napravio intervju koji je izazvao značajnu pažnju javnosti.

 

Na pitanje da li je bilo izazovnije raditi sa pjevačima u nastajanju ili sa poznatim zvijezdama, Džavid je  objasnio da, iako je to teško pitanje, lako može identificirati najtalentovanije vokale s kojima je imao zadovoljstvo raditi. Posebno je naveo Šerifa Konjevića, rahmetli Šabana Šaulića, Halida Bešlića, Džeja, a posebno Donu Ares kao oličenje izuzetnih vokalnih talenata.

 

Uključivanje Done Ares ostavilo je trajan utisak na mnoge. Čvrsto je vjerovao u svoju sposobnost da precizno predvidi popularnost pjesama koje je napisao i samouvjereno tvrdi da nikada nije dokazano da je pogriješio.Tokom proteklih šest godina, odlučio je zadržati detalje svog neslaganja s Donom u tajnosti, i to i dalje čini. S druge strane, Dona je ostala ravnodušna prema Džavidovom mišljenju o njoj, jer je bila uvjerena da on ne gaji nikakav animozitet prema njoj i da je bila svjesna njene predstojeće smrtnosti.

Preporučujemo