Srdačna priča o Milošu Dubljeviću (33) i njegovoj majci Zdenki Mijailović duboko je odjeknula kod mnogih. Nakon više od tri decenije razdvojenosti, majka i sin konačno su se ponovo spojili u martu, zahvaljujući Milošu koji ju je pronašao na Fejsbuku. Međutim, njihovo ponovno okupljanje nije tako besprijekorno kao što se u početku činilo. Zdenka je za Kurir sada ustvrdila da su ona i Miloš u izuzetnom odnosu, ali Miloš, s druge strane, priznaje da ne može da joj oprosti i da ženu koja ga je odgojila i dalje smatra svojom jedinom majkom.

 

Ova izuzetna priča potiče iz 1992. godine kada je Mijailovićev sin odveden i dat na usvajanje. Od tada ga nije vidjela. Kada je Miloš imao samo dve godine, Mijailovićeva je donela tešku odluku da se preseli u Nemačku, u želji da obezbedi bolji život sebi i porodici, u nadi da će joj se i oni na kraju pridružiti. Nažalost, nedavno je počeo rat u Jugoslaviji, što ih je onemogućilo da dobiju vize i da se ponovo ujedine. Uprkos nedostatku javnog prevoza ili aviona, Miloš i njegov otac su ostali pri svome. Međutim, Milošev otac je na kraju otišao, ostavljajući radoznalo dete da se upusti u ivicu prozora. Srećom, budni komšija je odmah intervenisao, izbegavši ​​potencijalnu štetu.

 

Ovu pojavu prenela je jedna od Zdenkinih komšinica, koja je prošle srede aktivno promovisala svoju knjigu “Osuđeni”. Knjiga se bavi pričom o majci koja se ponovo povezuje sa svojim davno izgubljenim sinom nakon tri decenije.

Kako bi izbjegli bilo kakve neugodne razgovore, dali su mu prostora i vremena da se prilagodi i prevlada bilo kakvu dosadnu ogorčenost. Zdenka je ispričala da je Miloš potpuno shvatio da ona nije kriva, a prilikom njihovog poslednjeg susreta ohrabrio ju je da ostavi tih trideset godina iza sebe.

 

 

 

 

Preporučujemo