Iščekivanje nove školske godine izaziva očekivanja promjena među učenicima. Prema riječima Darka Egera, vjeruje se da će se učenici lako prilagoditi ovim promjenama. Međutim, za roditelje, ova tranzicija može biti izazovna.Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović samouvereno je izjavila da su škole upotpunosti spremne da dočekaju učenike, istakavši da će se prve dve nedelje nastave razlikovati od prethodnih godina. Naime, škole su dobile sveobuhvatne smjernice za djelovanje za cijelu školsku godinu, sa posebnim fokusom na prvi semestar. Novinar Kurir TV Nikola Vujović jutros se samouvereno hvata u koštac sa ovom temom…

 

 

On je samouvereno shvatio kako će se odvijati predstojeća školska godina i precizne protokole za škole, preneo je Darko Eger, uvaženi direktor OŠ „Kneginja Milica“ i istaknuti predsednik Udruženja direktora beogradskih osnovnih škola.

 

 

Početak će svakako biti drugačiji jer je Ministarstvo prosvjete pomno isplaniralo projekte koji imaju za cilj vođenje radionica o bezbjednosti u saobraćaju i rješavanju problema vršnjačkog nasilja sa učenicima od 1. do 4. razreda. Osim toga, drugi projekat usmjeren na promociju i usađivanje zanemarenih ljudskih vrijednosti i vrlina realizovaće se tokom cijele godine. Aktivno ćemo se angažovati sa roditeljima, djecom i razrednim starešinama kako bismo osigurali uspješno provođenje ovih inicijativa – samouvjereno je izjavio Eger.

 

 

Nastavnici i razredne vođe će sa sigurnošću razgovarati o svim aspektima ličnih vještina i društvenih vrijednosti. Ministarstvo je u potpunosti posvećeno uvođenju vrlina i vrijednosti koje će se aktivno primjenjivati, uz podsticanje učešća u ranije nedovoljno iskorištenim aktivnostima. Iako roditelji mogu imati zabrinutosti, važno je napomenuti da su djeca otvorenija za promjene i da će se nesumnjivo brzo i glatko prilagođavati – kao što je potvrdio Eger.

Preporučujemo