Željko Ražnatović Arkan i Ceca Ražnatović su bili u braku tek par godina, a sve je prekinuto kobne noći 2001 godine u beogradskom hotelu Interkontinental. Njega je smaknuo plaćeni ubica sa leđa, pobjegao je sa lica mjesta i nikada nije uhvaćen. Ceci je nakon njegove smrti ostala velika ostavština, uključujući i njegove aute kao i nekretnine.

Džip Željka Ražnatovića slavnijeg Arkana već je 23 godine parkiran ispred obiteljske kuće na Autokomandi i nijemi podsjetnik na njegovu ostavštinu. Trenutačno tamo živi njegova udovica Svetlana Ražnatović s djecom i sestrom Lidijom Ocokoljić.

Lokalni mediji nedavno su otkrili da je blindirano vozilo trenutno u sudskom sporu te da zbog toga ne može biti prodano ove godine. Ovo vozilo, koje ima značajnu povijesnu vrijednost, nekoć je koristio bivši poduzetnik i vođa paravojnih skupina. Njime je 1995. godine renomiranu balkansku glazbenu zvijezdu prevezao iz njezine obiteljske rezidencije u Žitorađi u Beograd na dan vjenčanja. Osoba od povjerenja otkriva da je ovaj četverotočkaš imao posebno mjesto u njegovom srcu kao omiljeni način prijevoza.

Željko, figura dugotrajne intrige, ne prestaje plijeniti unatoč više od dvadeset godina izbivanja iz naših života. Njegovo postojanje i dalje je predmet stalnih rasprava i rasprava, s proturječnim narativima koji okružuju njegov život koji su doveli do njegove prerane smrti. Preko puta njegove bivše rezidencije stoji zaustavljeno vozilo, stalni podsjetnik na njegovu prisutnost. Ovaj automobil policija je pomno pregledala 2000. godine nakon njegove tragične smrti u jednom novobeogradskom hotelu. Od tada je ostao nepomičan, što je dokaz njegove sklonosti jahanju u njemu. Na džipu, opremljenom oklopom, vidljivi su tragovi istrošenosti, uključujući i napuknuto staklo koje je možda namjerno oštećeno. U neposrednoj blizini vozila nalazi se stadion Crvene zvezde, mjesto koje posjećuju brojni strastveni navijači. Tamošnji mediji nedavno su razgovarali s bliskim suradnikom obitelji Ražnatović koji je iznio ova saznanja.

Sudbina bogatstva Željka Ražnatovića Arkana do danas je enigma, a nema jasnog odgovora gdje je završilo. Nakon njegove smrti, objavljena je oporuka, sastavljena u nazočnosti dvojice bliskih suradnika, kojom je svoju nekretninu ostavio svojoj djeci iz četiri različita braka. Unatoč pokretanju ostavinske rasprave, proces ostaje neriješen. Naime, u postupku se ne radi samo o osobnoj imovini, već io poslovima ugledne građevinske tvrtke, kako su mediji ranije pisali. Tijekom ročišta 2018. Ražnatovićeva udovica Svetlana potvrdila je da je imovina iz ostavinske rasprave još u tijeku.

I nakon više od 12 godina, ostavinska rasprava i dalje je neriješena, navodi pjevačica. Nadalje, raskošni Cecin model “jaguar” uspješno je prodan za vrtoglavih 121.000 eura.

Kada je Arkan 1995. godine krenuo u Žitorad po svoju buduću suprugu Cecu, njegov džip nije bio jedino vozilo u koloni. S njima je bio i glasoviti “Jaguar”, izvanredna varijanta limuzine “Majestik”, od koje u svijetu postoji samo 121 produžena verzija.

Stanovnik Valjevca sada je ponosni vlasnik ovog ekstravagantnog automobila, koji tvrdi da je jedini pojedinac u Europi, osim britanskih dužnosnika, koji ima privilegiju voziti tako luksuzno vozilo. Ova šest i pol metara duga limuzina nedavno je ponovno dospjela u središte pozornosti jer ju je Valjevčanin oglasio na prodaju po vrtoglavoj cijeni od 121.000 eura!

Preporučujemo