Nedavno se navršilo punih 5 godina, od kako je u saobraćajnoj nesreći život izgubi oveliki Šaaban Šaulić. Jednostavno je tako trebalo da bude, imao je rezerviran let avionom, ali on je bio nestrpljiv, te su na put krenuli automobilom, te ih je to skupo koštalo, pogotovo Šabana. 

Sarajka Cakić je sestra legende narodne muzike Šabana Šaulića, pet godina starija i živi potpuno drugačijim životom od slavne pjevačice. U svom prvom javnom govoru otkrila je mnoge nepoznate detalje o svom bratu, a neke od njenih riječi bile su oštre kao mač.

Pamti svaki detalj Šabanovog djetinjstva u Šapcu. Naglasila je da se prema njoj oduvijek odnosio kao prema zaštitniku, ne dozvoljavajući joj da joj bilo šta nedostaje u životu, te da joj je od njegove smrti njegova porodica pomagala kad god je bila u nevolji. Vjeruje da ono što joj je Šaban uradio, malo koji brat bi učinio za svoju sestru. Sarajekin bol za njim nije jenjavao s vremenom… “Jasno se sjećam kada se Šaban rodio kod kuće. Došla je babica i rodila majku. Ja sam Šabanova sestra i naša sestra je skoro umrla. dusa i nijedna majka je vise nikad ne bi rodila.Dao je,dao,ne pitao te imas li sta,samo ti je stavio u dzep.Nevoljno je dala svoje ulice ovom coveku.Nas mama je bila malo “zestoka zena”.

Otišla je u rat sa bratom 1941. godine i svi su je poštovali. I danas svi samo pričaju o njoj na najbolji mogući način. Mama Ilda je bila stroga ali nikad nije udarila Sabana, samo mene i to me je natjeralo da se čupam za kosu.Rekao mi je požuri kasnićeš u školu.Ilda je bila poznata i popularna majka i uzor ženama.Ona dala svima šaku i kapu – rekla je Sarraj Ka u emisiji “Vjenčanje od milion eura” i otkrila da je jednom sanjala vrlo čudan san. Posebno je istakla da se Šabanova slava nikada nije promijenila i da njegova duša ostaje duša slavnog Bucca Dečaka koji je Jovanović uzeo iz malog sela Šabak, ona je sa suzama u očima otkrila šta on može da učini za nju.

– On se nikad ne menja. Znao je da moj muž i ja imamo užasan život, da voli da pije, ide kod drugih žena i da me zlostavlja. Stalno mi govori da ga ostavim i on će mi preuzeti stan, ali ja ne mogu zbog djece pa živim s njim. Udala sam se sa 15 godina, pobegla od kuće, a majka je htela da umre – priznala je. – Kada sam saznao da je Šaban ubijen, osetio sam veliki pritisak. Bio sam sa Sanelom i Batom i vidio sam doktoricu Blancu kako dolazi. Želim da znam zašto je došla? Rekli su da nije važno, tetka, Bata i ja ćemo nešto postići, već su saznali. Sanela kaže idemo, vraćamo se uskoro. Došao je njihov vozač, pozvonio na vrata i rekao mi: “Primite moje saučešće”. Cela sam se tresla i pitala ga – kakvo priznanje? Čovjek je također bio u šoku i nije mi mogao odmah reći. Doktor mi je davao puder kada je rekao da sam se onesvijestila. Ne znam kako sam preživio – zaključio je Sarajevo.

 

Preporučujemo