Na internet portalima, kao i društvenim mrežama svakodnevno možemo da pronađemo jako puno zanimljivih priča koje su povezane sa bebama i majkama istih. Žensko tijelo je toliko kompleksna stvar, da je uvijek moguće da jedna majka na primjer rodi sedmorke, što je bio slučaj u Americi. Mi danas gobvorimo o jednim trojkama, i rekaciji njihovoga oca.

Godine 2004., Kesi i Joey Roth su se ukrstili u profesionalnom okruženju, a njihova je veza procvjetala u duboku ljubav. Njihova je zajednica zapečaćena brakom samo dvije godine kasnije, a oni su radosno krenuli na put roditeljstva. Dolaskom prvo dvoje djece njihova se obitelj povećala, no nisu ni slutili da je na pomolu još veći blagoslov. Godine 2015. Casey i Joey primili su nevjerojatnu vijest da ne očekuju samo jedan, već tri dragocjena zamotuljka radosti.

U njihovom slučaju to je podrazumijevalo mogućnost podizanja petero djece, od kojih su sva bila mlađa od sedam godina. Chloe, njihova najstarija kći sa šest godina, i Tanli, njihova dvogodišnja kći, željno su iščekivale dolazak svoje nove braće i sestara. 29. siječnja 2016. Kesi je uspješno rodila dva dječaka i djevojčicu.

Nakon radosne prilike kada je Kesi 5. siječnja konačno počela držati svoju novorođenčad, par se vratio kući i svoje jutro posvetio postavljanju krevetića za svoje dragocjene bebe. Međutim, blažena atmosfera brzo se promijenila samo deset dana kasnije kada je iznenadni preokret događaja zauvijek promijenio njihove živote. Dok je još bila u bolnici, medicinski stručnjaci su došli do alarmantnog otkrića krvnog ugruška u Kesinim plućima, iako se nakon poroda osjećala bolje. Naknadni pregledi otkrili su da su se krvni ugrušci raspršili, ali njezino je srce sada bilo pod pritiskom.

Nakon što su otpušteni iz bolnice bez ikakvih drugih simptoma, ona i Joey odlučili su krenuti naprijed i dati prednost dobrobiti svoje obitelji. Međutim, samo dva dana kasnije, naglo ju je probudio prodoran bol u prsima. Organizacija “March of Dimes” objašnjava da su krvni ugrušci prisutniji tijekom trudnoće kao zaštitna mjera za sprječavanje prekomjernog gubitka krvi tijekom poroda. Zbog toga liječnici općenito ne savjetuju uzimanje bilo kakvih lijekova. Trudnoća slabi protok krvi u nogama jer krvne žile koje okružuju zdjelicu postaju uže, a rastuća maternica vrši pritisak na područje zdjelice.

Bez ičijeg znanja, otkriveno je da je Kesi potajno uzimala lijekove za sprječavanje zgrušavanja krvi. Nažalost, kada su ti lijekovi stupili u interakciju s hormonima i drugim lijekovima koje je uzimala nakon poroda, posljedice su bile katastrofalne. Joey je naišla na te lijekove dok je pretraživala svoju torbu.

Ostavljen da tuguje i sam preuzme odgovornost odgajanja petero djece, Joey se našao u stanju samoće. Ogromni šok i tjeskoba koji su ga izjedali nakon gubitka Kasija ostavili su ga bez riječi, nesposoban da adekvatno prenese dubinu svojih emocija.

Joey je naglasio važnost prisutnosti za svoju djecu, ističući neospornu odgovornost koju donosi spoznaja da se pet mladih ljudi oslanja na vas. Izrazio je nepokolebljivu predanost ovim mališanima, prepoznajući da oni u sebi nose nasljeđe svoje majke.

Preporučujemo