Vjerujemo, da ako ste otvorili ovaj članak, onda vas itekako interesuje da li se slažete sa svojim partnerom. Imamo jako veliki procenat osoba koje itekako vjeruju u horoskop, i sljedeći redovi su namijenjeni upravo njima. 

Astrolozi tvrde da čak i uz ogromnu ljubav i strast, određene veze su predodređene za neuspjeh. Oni tvrde da oštre razlike u ličnostima određenih horoskopskih znakova na kraju zasjenjuju sve pozitivne emocije, pretvarajući nekada harmonično partnerstvo u mučno iskustvo za obje uključene osobe.

Sukob između Ovna, koji posjeduje nepokolebljivu odlučnost, i tvrdoglave prirode Bika nesumnjivo bi rezultirao intenzivnom konfrontacijom. Zamislite scenario: Bik žudi za mirnom noći, dok Strijelac stalno žudi za uzbuđenjem i avanturom. Bujnost Strijelaca često obuzima Bikove, koji imaju tendenciju da pristupe životu s ozbiljnijim načinom razmišljanja, što dovodi do frustracije. Može se sa sigurnošću reći da bi kombinacija ova dva horoskopska znaka potencijalno mogla izazvati katastrofalnu ljubavnu vezu.

Jarčevi, poznati po svojoj marljivoj radnoj etici i pedantnom planiranju, i Blizanci, poznati po svom afinitetu za živahne razgovore i zabavu, imaju suprotne pristupe životu. Odsustvo spontanosti kod Jarčeva može brzo odbiti Blizance.

Zbog njihove urođene slobodoumne prirode, Rakovi mogu smatrati Vodolije nepotrebnim, koji cijene njihovu neovisnost i vjeruju da se mogu snaći bez oslanjanja na druge za stalnu podršku. Štaviše, Rakovi mogu razviti posebnu averziju prema Vodolijama kada dosljedno ističu svaku grešku, ponašanje kojem su skloni pokazati.

Lavovi imaju snažnu želju za komplimentima i uvažavanjem, nešto što Škorpije nisu sklone velikodušno ponuditi. Osim toga, Lavovi posjeduju šarmantno držanje i uživaju u flertovanju, što je ponašanje koje Škorpije, budući da su sklone ljubomori, ne cijene. Nijedan od ovih horoskopskih znakova nije u potpunosti posvećen ideji posvećenosti. Djevice upozoravaju da su Strijelci skloni biti bezbrižni i ravnodušni prema potencijalnoj šteti koju njihovi postupci mogu nanijeti drugima, što izaziva zabrinutost kod Djevica.

Kritička priroda Djevica ponekad može navesti Vage da sumnjaju u sebe, jer prve uvijek nastoje biti u pravu, izazivajući potencijalnu iritaciju i čineći daljnje objašnjenje nepotrebnim.

Dinamika između ova dva znaka može se opisati kao eksplozivna, ratoborna i intenzivna, što možda ne sluti dobro u stvarnim situacijama. Oba znaka teže kontroli i dominaciji, što na kraju dovodi do neuspjeha. Štaviše, postoji nedostatak seksualne hemije između ovih znakova, a Strijelac se može naći frustriranim jer Jarac nema mnogo strpljenja za njihovu želju za zabavom. Ribe, kao najosjetljiviji i najsanjiviji znak, u suprotnosti su s praktičnom i utemeljenom prirodom Djevica. Uprkos izreci da se suprotnosti privlače, u ovom slučaju se jednostavno sukobljavaju. Međutim, snažno prijateljstvo između ovih znakova je i dalje moguće, kaže Noizz.

Ako više volite partnera koji je konvencionalniji i materijalističkiji, možda bi bilo preporučljivo potražiti društvo izvan znakova Vodolije i Bika, jer Vodolije imaju tendenciju da prihvate svoju jedinstvenost i boemski način života, dok pojedinci Bikovi naginju konzervativnijem pristupu.

Dok Rakovi preferiraju udobnost doma, a Blizanci napreduju u društvenim okruženjima, ako dijele sličan smisao za humor i Blizanci pokažu malo strpljenja, njihova veza bi mogla imati potencijala. Iako se mogu suočiti s izazovima, oni nisu najnekompatibilniji par.

Preporučujemo