Sinoć je trebalo održati super finale šeste sezone rijalitija Zadruga, no neočekivane vremenske neprilike su ga odgodile, pa je produkcija Pink televizije donijela odluku da se finale rijalitija Zadruga održi večeras. Ono što privlači posebnu pažnju je činjenica da je superfinale zakazano za večeras u 18 sati, što se poklapa s vremenom kada je planiran šesti po redu protest “Srbija protiv nasilja”. Građani Srbije svakodnevno izlaze na ove proteste kako bi se borili protiv nasilja koje se promovira u rijalitijima.

Pod pritiskom javnosti, odnosno građana koji su se u velikom broju okupljali na protestima, Željko Mitrović je objavio da se ukida emitiranje rijalitija Zadruga, označivši trenutnu sezonu kao posljednju. Navodno je ovo odluku donio nakon molbe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, no nakon objave o ukidanju, Mitrović se više nije oglašavao.

Prije nego što je Mitrović najavio ukidanje Zadruge, mnogi su stručnjaci bili skeptični oko toga hoće li format rijalitija zaista nestati s Pinka. Jovanka Matić, stručnjakinja za medije, vjerovala je da Mitrović neće ukinuti rijaliti program jer smatra da je to srž poslovnog modela na kojem Pink počiva. Sadašnji zaključci sugeriraju da ukidanje rijalitija može biti čisto foliranje i da do toga neće doći. To su uvjereni i sudionici Zadruge, navodno su dobili poruku od Mitrovića da budu mirni sljedećih 15 dana, nakon čega će se situacija smiriti.

Željko Mitrović je poručio: “Tužan završetak Zadruge 6, pola ekipe plače, pola nijemo tuguje. Možda je trebalo da pozovem na miran protest 3 miliona heavy viewera za podršku Zadruzi da okomčamo šizofrenu zamjenu teza i pokažemo koliko ko ima stvarnih pristalica, i da zauvijek okončamo ovo ludačko političko lešinarenje na velikim tragedijama sa kojima rijaliti nema ama baš nikakve odgovornosti. Ali nikad nije kasno. Stop teroru manjine nad većinom. Stop nasilju.”

Preporučujemo