Javnost je uzburkala popriličnu polemiku kada je Milica Gutović, kćerka proslavljenog glumca Milana Laneta Gutovića, javno objavila da je prevarena za nasljedstvo koje joj pripada.

Pouzdani insajder je otkrio da je pokojni Gutović osim rezidencije u Kumodražu posjedovao i “kontejnersku” vikendicu u Neuzini, motorni čamac, četiri luksuzna automobila, kuću na Umki, i primao znatne prihode od autorskih prava, koji su dosezali i do 20.000 eura godišnje.

Zanimljivo je da su Gutovićeva djeca trenutno uključena u pravnu bitku oko tih sredstava, jer je on velikodušno donirao značajan dio svoje životne ušteđevine srpskim manastirima i crkvama, institucijama koje su imale posebno mjesto u njegovom srcu.

“Koliko mi je poznato, riječ je o pozamašnim novčanim iznosima koji sežu i do desetak hiljada eura, što u današnjem svijetu nije mala svota. Tokom nekoliko godina marljivo je štedeo i izdvajao sredstva, uvek spreman da pruži ruku pomoći srpskim svetinjama.

Među njima najviše je potpore dobio manastir Kovilj, koji je godinama redovito posjećivao. U samostanu ga se rado sjećaju, prepoznajući ga kao značajnog dobročinitelja i svijetli primjer istinskih kršćanskih vrijednosti. Unatoč svojim doprinosima, nikada nije tražio javno priznanje ili pohvalu.”

Preporučujemo