Rođena u Splitu, gradu u Hrvatskoj, Editin rani život obilježila je rastava roditelja. Ovaj značajan događaj u njenom detinjstvu možda je odigrao ulogu u oblikovanju njenog karaktera i na kraju je odveo na put samoće i introspekcije. Nakon pet godina provedenih u samostanu, Edita je dodatno prihvatila svoj duhovni put i evoluirala u pustinjaka. Poslednjih 18 godina se izolovala od spoljnog sveta, a samo njena uža porodica je upoznata sa njenim boravištem.

 

Ova samotna egzistencija postala je njen odabrani put, put koji je Edita već zamislila mnogo prije nego što se povjerila svojim najmilijima i kolegama. Dok Edita nastavlja svoje povučeno postojanje, njena priča služi kao podsjetnik na snagu ličnog uvjerenja i sposobnost da se krene vlastitim putem, čak i ako to znači odstupanje od norme. Njeno nas putovanje inspiriše da razmislimo o sopstvenim izborima i prioritetima, kao io značaju pronalaženja ispunjenja na odabranim putevima, bez obzira na društvene pritiske ili eksternu validaciju.

 

Izbor da postane karmelićanka, a kasnije i pustinjak, svedočanstvo je Editine nepokolebljive posvećenosti da vodi život duhovnog predanja i samootkrivanja. Iako je njena odluka možda šokirala mnoge, ona pokazuje njenu hrabrost da se oslobodi društvenih očekivanja i prihvati dublji poziv. Prije nego što se povukla iz reflektora, Edita je postigla velika priznanja i priznanja svojim nastupima u raznim pozorišnim predstavama. Njen portret kultnih likova poput Salome i Antigone učvrstio je njen status renomirane glumice.

 

Međutim, uprkos svom uspehu i privlačnosti slave, Edita je već donela duboku odluku da krene drugim putem, koji je kao prioritet davao njen duhovni rast i unutrašnje ispunjenje. Iznenađujućim preokretom događaja 2004. godine Edita Majić, poznata hrvatska glumica, donijela je odluku koja je mnoge začudila. Donijela je hrabru odluku da ostavi iza sebe svoj glamurozni život i pridruži se karmelićanima u samostanu koji se nalazi u mirnom gradu Avila u Španiji.

Preporučujemo