U oblasti politike, brojne istaknute ličnosti ostavile su neizbrisiv trag u istoriji. U ovu cijenjenu kategoriju nedvojbeno spada i Kolinda Grabar Kitarović, bivša predsjednica Republike Hrvatske. Prije stupanja na čelo, obnašala je istaknute političke uloge, uključujući ministricu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, veleposlanicu u SAD-u i pomoćnicu glavnog tajnika NATO saveza. Od 2015. do 2020. bila je šefica države, učvrstivši svoj uticajni mandat.

 

 

 

Tokom svog vremena na funkciji, dobila je značajnu podršku javnosti i uspješno je sprovela u djelo niz djelotvornih politika koje su uticale na cijelu naciju. Njena nastojanja su bila široko priznata kao instrumentalna za unapređenje sistema i postizanje pozitivnih transformacija.

 

 

Ipak, ono što se istinski ističe je njena izuzetna inauguracija, koja je pokazala Kolindino izuzetno predsedničko držanje, ostavljajući neizbrisiv utisak na sve prisutne. Samouvjereno ukrašena u elegantnoj odjeći i odišući dahom sofisticiranosti, ona je elokventno održala opširan govor naglašavajući napredak svoje zemlje i buduće poduhvate, sve iz njenog vlastitog perceptivnog objektiva. Značajno je da se njen izgled, posebno za ženu njenih godina, smatrao privlačnim. Ipak, evidentno je da su neosnovane kritike na račun njenog fizičkog izgleda bile nepravedno usmjerene prema njoj.

 

Uprkos potencijalnom višku kilograma koji je možda imala, odisala je elegancijom. Međutim, podstaknuta kritikama s kojima se suočila, hrabro je prihvatila promjenu tako što je u svoj život primila novo dijete i promijenila svoje prehrambene navike. Kolinda je postepeno smršala nekoliko kilograma, što se jasno vidi na fotografijama koje je ponosno podijelila. Potpuno je transformirala svoj izgled i frizuru, prikupivši obilje pozitivnih povratnih informacija o svom zadivljujućem novom izgledu.

Preporučujemo