Osamdesetih godina prošlog stoljeća Žarko Laušević, poznati srpski glumac, pobrao je značajna priznanja. Rođen 19. siječnja 1960. na Cetinju, Laušević je gimnaziju završio u Podgorici. Na satu književnosti u Lauševiću se razbuktao žar prema glumi, strast za kojom se gorljivo bavio. Sa svoje dvadeset dvije godine uspješno je diplomirao na cijenjenom Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu kod cijenjene profesorice Minje Dedić. Žarko Laušević uspješno je njegovao talente cijenjenih pojedinaca poput Sonje Savić, Branimira Brstine i Zorana Cvijanovića. Njegov impresivni debi na velikom platnu dogodio se 1982. ključnom ulogom u filmu “Progon”.

 

 

Osim toga, učvrstio je svoju poziciju neprocjenjivog člana prestižnog Jugoslavenskog dramskog pozorišta, pokazujući svoje iznimne sposobnosti u brojnim kazališnim predstavama. Glumčevo zdravstveno stanje trenutno ostaje neotkriveno i nepredvidivo. Nedavno je primljen u bolnicu, no konkretan razlog njegove hospitalizacije nije objavljen u javnosti.

 

Nažalost, Žarko Laušević nije mogao nazočiti konferenciji zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja. Zbog toga nije mogao da se pridruži Radošu Bajiću, Neli Mihailović, Nikoli Rakočeviću i ostalim glumcima na sceni. Žarko Laušević primljen je u bolnicu na liječenje zbog problema s plućima. Iako je u međuvremenu otpušten i oporavak nastavlja kod kuće, očito je da je njegovo zdravlje i dalje osjetljivo. Konferenciji se samouvjereno obratio Radoš Bajić, redatelj Lauševićevog filma, govoreći o glumčevom stanju. Bajić je Lauševića naglašeno prikazao kao žilavu ​​i inteligentnu osobu, nepokolebljivu pred nedaćama. Unatoč neočekivanim izazovima koje život stavlja pred njega, Laušević se aktivno suočava i rješava svoje zdravstvene probleme.

 

 

Bajić je istaknuo njihovu blisku komunikaciju, uvjeravajući kako čvrsto vjeruje u Lauševićev konačni trijumf nad njegovim borbama, redovito se moleći za njegovu snagu. Iako je Lauševiću tijekom snimanja Čalkanskih krugova došlo do pogoršanja zdravlja, njegova odlučnost i odbijanje da se preda nagnali su ga da ustraje i nastavi sa snimanjem.

Preporučujemo