Republika je došla do podataka da je Kosta Kecmanović, počinitelj tragičnog masakra u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, bio pod utjecajem ozloglašene Kolumbajninge.

Dotični pojedinac bio je motiviran da se uključi u kriminalno ponašanje nakon što je bio pod utjecajem opasne ideologije dulje vrijeme. Utvrđeno je da je ovaj mladi pojedinac uronio u dokumentarce i horor filmove usredotočene na masovna ubojstva, aktivno tražeći informacije na internetu u vezi s metodama izbjegavanja kažnjavanja, ciljajući na nevinu djecu s pomno sastavljenog popisa.

  • U tijeku istrage masakra u Ribnikaru, saznalo se da je Kosta pretraživao internet u potrazi za video snimkama koje su prikazivale greške glumaca. Njegova je namjera bila učiti iz tih pogrešaka i izbjeći ih prilikom izvođenja svog gnusnog djela. Kao maloljetnik vjerovao je da neće odgovarati za masovno ubojstvo koje je planirao.

Tijekom svjedočenja protiv svog oca, Vladimira Kecmanovića, koji mu je nabavio oružje, mladi ubojica otkrio je da je sudjelovao u vrlo popularnoj, ali iznimno nasilnoj video igrici pod nazivom “Valorant”.

Ova posebna igra, kategorizirana kao “pucačka”, uključuje timove od pet igrača koji se bore i međusobno eliminiraju. Stručnjaci su je smatrali spornom igrom, ozloglašenom po svom otrovnom okruženju. Šokantno, sada je izašlo na vidjelo da je mladi ubojica bio pod utjecajem američkog pokreta povezanog sa zloglasnom pucnjavom u školi Columbine u Coloradu.

Anđelko Aćimović, otac Angeline Aćimović, jedne od deset Kecmanovićevih žrtava, potvrdio je naša saznanja. U intervjuu na televiziji K1 izrazio je zabrinutost zbog opasnih globalnih kretanja koja prijete djeci i mame ih da se pridruže njihovim redovima. Posebno je istaknuo Columbaning kao najopasniji od tih pokreta.

  • Prema Aćimovićevim riječima, Columbaning je pokret koji ima veze sa školskim pucnjavama. Objašnjava da su žrtve ovog pokreta nedisciplinirana djeca koja imaju prekomjeran pristup internetu.

Pokret, nazvan po prvoj masovnoj pucnjavi u Americi koja je rezultirala brojnim žrtvama, sastoji se od djece, tinejdžera i pojedinaca koji promiču destruktivno ponašanje i zagovaraju nasilje u školama. Raspravljaju o metodama nanošenja štete učiteljima, djeci i izazivanja kaosa.

Obično su mete njihovog nasilja djeca koja nemaju empatije i koja su sklona buntovničkom ponašanju tijekom adolescencije. Korištenjem algoritma koji detektira njihove emocije, ti se pojedinci uvlače u sustav svakim klikom na sličan sadržaj. Kroz sustav lijevka, mali broj njih, od punih 200 tisuća, pretvara se u posve predane ubojice. To saznanje podijelio je i otac tragično stradale djevojčice u Ribnikaru.

Preporučujemo