Iako još nije započela proces, njena porodica željno iščekuje dolazak unuka. Ona priznaje društveni tabu oko začeća djeteta nakon očeve smrti, ali je neizmjerno zahvalna na jedinstvenoj prilici da krene na ovo putovanje. Isobel Barnes je bila odlučna da ispuni njihov san o velikoj porodici, uprkos preranoj smrti njenog muža. Njen pokojni suprug Luka je 2019. godine dobio dijagnozu srčanog mišića. Kako mu se zdravlje pogoršavalo, uspješno je stavljen na listu za transplantaciju srca u martu 2022. U novembru 2022. Luke je  čekao transplantaciju srca dok je bio u bolnici.

 

 

U decembru je bio podvrgnut uspješnoj implantaciji BiVAD-a (biventrikularni pomoćni uređaj), koji je efikasno podržavao funkciju pumpanja krvi njegovog srca. Nažalost, uprkos nepokolebljivoj hrabrosti, Luke je mirno preminuo 17. marta 2023. godine od posljedica teškog krvarenja i višeorganske insuficijencije uzrokovane prekomjernim krvarenjem i kvarom BiVAD-a. Međutim, prije Lukeove smrti, Barnovi su donijeli odlučnu odluku da sačuvaju njegovu spermu, osiguravajući da Isobel može začeti djecu s Lukeom i oživjeti porodicu za kojom su čeznuli.

 

 

Nakon Lukeove smrti, ožalošćena udovica je hrabro krenula na dvomjesečno putovanje Australijom i Balijem, neustrašivo se baveći uzbudljivim aktivnostima poput skakanja padobranom i vožnje balonom. Ona je odlučila da proslavi njihovu prvu godišnjicu braka na živopisnoj plaži Balija, diveći se očaravajućem nebu obasjanom zvezdama u junu 2023.

 

 

 

Međutim, po povratku u Notingem u Engleskoj, Isobel je donela čvrstu odluku i odlučna je da ide napred. S obzirom da je odlučila, Isobel je sada željna da započne proces vantjelesne oplodnje u narednoj godini. Željno je počela kreirati i kupovati odjeću za svoje nerođeno dijete. Njena porodica željno iščekuje dolazak njihovog unuka.

Preporučujemo