Prema priopćenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, vremenska prognoza za danas predviđa kombinaciju promjenjivo oblačno i toplo vrijeme, mjestimično sunčano i moguća je mjestimična kiša praćena grmljavinom. Srbija, grad ne veći od oraha, pozdravlja se s divljenjem.

  • Hailz Srbija, meteorološka organizacija, izvijestila je da je najviše oborina danas zabilježeno u Požegi i Vranju. Osim toga, postojao je gradić veličine lješnjaka koji se nalazio u Prištini.
  • Primarno težište današnjeg vremena bit će usmjereno na orografske pojave južno od Save i Dubave, osobito u planinskim i brdovitim predjelima. Očekuje se da će ti razvoji napredovati sporijim tempom. U okolini Bajine Bašte već se mogu uočiti prvi znaci stvaranja oblaka. Kako ovi oblaci nastave rasti, bit će sporadičnih slučajeva intenzivne kiše, grmljavinske oluje, pa čak i tuče velike poput oraha.
  • Kako navode iz Hailz Srbija, vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu znatno je smanjena u nizinama, ali ne i potpuno isključena. S druge strane, u košavskom području vjerojatnost bilo kojeg oblika padalina je najmanja.


Nedavno upozorenje RHMZ-a predviđa pojavu lokalnih kratkotrajnih vremenskih nepogoda sutra poslijepodne i navečer, uključujući obilne padaline u rasponu od 20 do 40 mm u kratkom trajanju, povremeno i veće od tih količina. Dodatno, u pljuskovnom području očekuju se jaki olujni vjetrovi, uz mogućnost tuče.

Tijekom cijelog dana u južnom dijelu Banata puhat će jak i olujan jugoistočni vjetar, koji će prema večeri i tijekom noći postupno jenjavati.

Moramo da kažemo kako svi vidimo nešto što niko ne poriče niti pokušava, vrijeme na prostorima BaIkana općenito se jako promjenilo. Više zime nisu što su bile ni ljeta nisu sto su bila, kako komentarišu i same široke narodne mase ,ne bi bilo niakko čudno da nam i u maju sad padne snijeg. kojeg ste vi mišljenja kada je ova pomenuta tema u pitanju? Da li se slažete sa većinom da je vrijeme poludilo ili mislite d aje sve ovo normalno i uredu? Pišite nam.

Preporučujemo