Karijera Ksenije Pajčin uopšte nije bila povezana sa pjevanjem, nego je krenula kao plesačica, imala je svoju grupu sa kojom je pratila live nastupe nekih pjevača. Tu ju je odmah primjetila i Dragana Mirković, kojoj je i plesala u jednom spotu, a nakon toga se okušala i kao pšjevačica, te joj je karijera krenula u jako pozitivnom smjeru. Međutim, njen uspjeh, ali i život, prekinula je jedna velika tragedija.

Dana 16. marta 2010. godine dogodila se tragična smrt talentovane pevačice Ksenije Pajčin. Život joj je oduzeo dečko Filip Kapisoda, koji je potom sebi oduzeo život.

Za razliku od njegove sestre Ljubice, koja se zaklela da nikada neće javno govoriti o tome, Nikola Kostić, Ksenijin stric iz Amerike, odlučio je da otkrije trenutno stanje između njihove porodice i crnogorske porodice Kapisoda nakon decenije.

Iako ne prisustvujem komemoraciji svake godine, odlučio sam da prisustvujem ove godine.
Prije tri godine Nikola je pokrenuo razgovor. Tokom ovog razgovora, on je Kostiću opisao kako svoju tugu prevazilazi prigrlivši ponos koji oseća zbog onoga što je Ksenija bila i šta im je značila. Međutim, pronalaženje utjehe u bilo čemu je veći izazov za majku. Nikola je potom podelio ogromno olakšanje koje je doživeo kada je pre četiri godine konačno smogao hrabrosti da se suoči sa Mirkom Kapisodom, Filipovim ocem, što mu je bilo kao da mu se diže teret sa srca.

Uprkos svojoj ravnodušnosti, skupio je hrabrost da se direktno suoči s njim, upuštajući se u razgovor licem u lice. Iako su priznali da je Filip naneo ogromnu štetu dvema porodicama, Kostić i njegova sestra odlučuju da ne osuđuju svoje roditelje.

Imam dosta poznanika na Cetinju, među kojima je i jedan pojedinac koji je učestvovao na moto trkama, baš kao i Filipov otac. Od tada su nam bila poznata lica jedno drugom, ali tek kasnije sam shvatio da je to on. Izrazio je želju da se sretnemo i pokušao je kontaktirati preko zajedničkog prijatelja, ali sam odbio. Na kraju sam tražio njegov broj telefona kako bih mogao da ga kontaktiram kada se budem osjećao spreman, a to se dogodilo prije otprilike godinu dana. Otputovao sam u Podgoricu i konačno smo se sreli. Sastanak je bio pomalo nezgodan, a ja sam se našao u povoljnijoj poziciji jer sam se za njega pripremio. Međutim, u jednom trenutku sam odlučio da pokušam još jednom i ponovo mu se obratio. Dogovorili smo se da se nađemo u diskretnom restoranu van grada, kako nas ne bi prepoznao niko ko nas poznaje. Za njega je to bilo posebno izazovno. Kostić razumije perspektivu Momira Kapisode i dijeli slično iskustvo obzirnosti i izbjegavanja slučajnih susreta.

“Odlučio sam da ne izlazim u grad kada ste tamo, ne iz straha, već da izbjegnem bilo kakvu nelagodu za nas i naše zajedničke prijatelje”, povjerio mi se. Otkad smo se upoznali, stvari su postale jednostavnije za sve uključene. Na kraju, Filipov otac mi je otkrio:

Od kada se desio taj incident, nisam kročio u Beograd. Međutim, ako bih otišao, moje prvo odredište bi bilo Ksenijino počivalište.” “Ovaj čovjek je zaista izvanredan, zaslužuje najveće poštovanje. Ponašao se divno“, rekao je Ksenijin ujak. Zatim je preneo reakciju svoje sestre Ljubice na susret sa Kapisodom: „Kada sam se vratio u Beograd, Ljubica nije bila svesna. Odlučio sam da ne otkrivam ništa preko telefona; umjesto toga, htio sam je lično obavijestiti. Čim smo se sreli, čvrsto me zagrlila, poljubila me u obraz i jednostavno rekla: ‘Znala sam.’ Niti je izrazila podršku ni protivljenje”, zaključio je stric pjevačice, prepričavajući incident od prije tri godine.

Preporučujemo