Naslijeđe Bekima Fehmiua, istaknutog jugoslovenskog glumca, nesumnjivo je izvršilo dubok uticaj na svijet umjetnosti. Samopouzdano nastavljajući porodičnu tradiciju umjetničke izvrsnosti, njegova unuka je procvjetala u bezvremensku ljepoticu. Rođena 1995. godine u Njujorku u porodici renomiranih glumaca Snežane Bogdanović i Uliksa Fehmiua, Nika je napravila impresivnu karijeru u istoj oblasti.

 

Provodeći svoje vreme između Srbije i Sjedinjenih Država, Nika je otkrila svoju pravu strast prema filmskoj industriji i kreativnoj fotografiji nakon što je diplomirala na Fakultetu za međunarodne odnose i ljudska prava. U intervjuu za lokalne medije, Snežana Bogdanović, Nikina majka, samouvereno je izjavila da njena ćerka aktivno vodi svoju karijeru i samostalno stvara svoje filmove. Iako ostaje otvorena za savjete kao i svaki roditelj, ona čvrsto podržava Nikinu slobodu da slijedi svoju umjetničku viziju. Rođenje Nike bila je nezaboravna prekretnica u mom životu, ne samo zato što je rođena u Americi, već i zato što se poklopilo sa revolucionarnim napretkom u tehnologiji i komunikaciji koji oblikuju transformativno novo doba.

 

Ulysses čvrsto vjeruje da ova nova era ima ogroman potencijal da u narednim godinama od djece napravi izuzetne pojedince. Nikeova porodična loza ima izvanrednu lozu, koju čine poznate ličnosti kao što su njeni proslavljeni roditelji, njena baka po ocu, talentovana glumica Branka Petrić i njen pokojni djed, slavni Bekim Fehmiu. Trajni uticaj Fehmiuove tragične smrti nastavlja da duboko odjekuje u ovoj umetničkoj porodici. Ključno je naglasiti da je Bekimova smrt 15. juna 2010. godine bila posljedica samoubistva.

 

 

Branka, njegova supruga, otkrila ga je kako leži na kauču, umotanog u bijeli čaršav, nalik na skulpturu. Sjećanje na taj trenutak ostaje neizbrisivo urezano u umove onih koji su ga poznavali. Branka se živo sjeća njihovog posljednjeg susreta i posljednjih trenutaka koje su dijelili.

Preporučujemo