U nedavnom otkriću, Željko Bebek, istaknuta ličnost povezana sa legendarnom rok grupom Bijelo dugme, javio se kako bi otkrio niz dugo skrivanih tajni koje su skrivane godinama. Šokantno, Bebek otkriva da ga je prevario Brega, kolega iz benda, koji ga je na kraju izdao i bezosjećajno izbacio na ulicu, ostavljajući ga u stanju krajnjeg očaja i izdaje. Ovo otkriće ne samo da baca svjetlo na zamršenu dinamiku unutar benda, već i razotkriva mračnu stranu muzičke industrije, gdje se lični odnosi i povjerenje lako mogu narušiti. Bebekova hrabra odluka da podijeli ove tajne sa svijetom nesumnjivo je šokirala muzičku zajednicu, podstakla fanove i insajdere iz industrije da preispitaju svoja predrasuda i shvate pravu prirodu putovanja Bijelog Dugmeta, prepuna obmana, slomljenog srca i otpornosti.

 

Nadalje, on ulazi duboko u svoje lično putovanje, prepričavajući izvanrednu priču o tome kako je savladao brojne prepreke i na kraju krenuo u vrlo uspješnu solo karijeru. Sastavljajući sva ta zadivljujuća iskustva i razmišljanja, Bebek je maestralno napravio autobiografsko remek-djelo pod nazivom “U inat svima”, za koje se željno očekuje da će u bliskoj budućnosti biti predstavljeno svijetu.

 

U ruskoj adaptaciji Bebekove priče, kako je ispričao hrvatski novinar Robert Bubalo, niko nije bio izuzet od pevačevih oštrih kritika, a posebno ne Goran Bregović, cenjeni vođa kultne rok grupe. Bebek je otkrio kako ga je bivši kolega od povjerenja prevario, što je rezultiralo njegovim naglim izbacivanjem iz benda, ostavljajući ga beznadežnim na ulici.

 

Međutim, sudbina je za Bebeka pripremila iznenađujući preokret, jer je godinama kasnije dobio neočekivani poziv da se pridruži Dugmetu, ponovo se ujedinivši sa svojim bivšim kolegama iz benda kako bi još jednom očarao publiku svojim bezvremenskim hitovima u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Usred ponovnog druženja, razgovor je neizbježno skrenuo ka stalnoj temi lova.

Preporučujemo