• Majka Šabana Šaulića bila je nadaleko priznata i poznata u gradu Šapcu.

Obožavanje Šabana Šulića, renomiranog lika narodne muzike, odjeknulo je cijelom bivšom Jugoslavijom. Ipak, duboka ljubav Šapčana premašila je ljubav bilo koje druge poznate osobe. No, to ne treba čuditi kada se uzme u obzir nepokolebljiva Šaulićeva opredijeljenost da se vrati u svoje rodno mjesto i Mahalu, gdje i danas živi njegova sestra Sarajka i gdje je do smrti živjela Šabanova majka Ilduza. Šaulić.

U obilasku ulice u kojoj su njih dvojica odrasli, novinarima se pridružio i Šabanov rođak Hasan Dudić. Tijekom ovog posjeta njihovi su susjedi s nestrpljenjem podijelili svoje divljenje poznatoj ikoni narodne glazbe. Nadalje, s oduševljenjem su pričali o Šabanovoj majci, koja je, kako navode, u Šapcu stekla veliku slavu.

Prema riječima jednog od susjeda, Ilda je bila izuzetna osoba koja je posjedovala velikodušan duh. Svoje je obilje slobodno dijelila sa svima oko sebe, čak je išla toliko daleko da je djecu iz susjedstva darivala prvim trešnjama u sezoni.

Osim toga, njezina duboka strast prema glazbi bila je očita jer bi se rado pridružila svečanostima, odajući čast talentiranim glazbenicima svojom prisutnošću, plešući i pjevajući uz njih. Nema sumnje da su je svi u zajednici obožavali.

  • Sarajka, Šabanova sestra, jako cijeni svoju majku i o njoj ima samo lijepe riječi. Nadalje, nedavno je otkrila skrivenu tajnu koja je dosad bila svima nepoznata.Sarajka kaže da je njena majka imala duboku ljubav prema ljudima i da je iskazivala veliko poštovanje za sve praznike, iako je bila muslimanka. Uključila bi se u tradiciju bojanja jaja i dijeljenja jaja sa svojim susjedima, što je praksa koja se obično povezuje s drugim vjerskim uvjerenjima.

Osim toga, majka je često upućivala svoje molitve svetoj Petki i Svetoj Petki, tražeći njihov zagovor za svoje želje. Nevjerojatno, proći će samo tri dana prije nego što se njezine želje očituju, a Sabana se pojavi na majčinu pragu.

Kći Šabana, renomiranog pjevača, nosi ime svoje bake Ilda. Poznavatelji Šabanove majke potvrđuju da je ona jedna od najzgodnijih žena u Šapcu. Priča se da je njezina unuka naslijedila ne samo njezino ime nego i iznimnu ljepotu. Vizualni dokazi u obliku fotografija omogućuju vam da donesete vlastiti sud o ovom pitanju.

Preporučujemo