Nikolaj Mihajlovič Amosov, izuzetan praktičar kardiohirurgije, krasio je sferu akademije kao uvaženi profesor i poštovani doktor nauka. Njegov neizbrisiv trag na polju medicine urezao je njegovo ime u anale istorije. Trajna zaostavština dr. Amosova obuhvata stvaranje nekoliko genijalnih hirurških metodologija, koje su se pokazale izuzetno efikasnim u lečenju različitih srčanih anomalija. Doživotna posvećenost dr. Amosova promociji zdravog načina života služi kao svedočanstvo o značaju koji je pridavao ličnom blagostanju. Čak i do poodmakle godine od 79. godine, ostao je uporan u svom nastojanju da se zalaže za zdrav način života, ostavljajući za sobom trajno nasljeđe.

 

 

 

r Amosov se zalagao za osnaživanje pojedinaca u preuzimanju vlastitog puta iscjeljenja i kreiranju prilagođenog plana liječenja koji je u skladu s njihovim jedinstvenim zahtjevima. Postizanje snažnog blagostanja zahtijeva nepokolebljivu posvećenost. Zanimljivo je da ljudsko tijelo posjeduje izvanrednu sposobnost da se oporavi od bolesti, pod uslovom da neko pokazuje nepokolebljivu posvećenost na dnevnoj bazi. Suština leži u održavanju odlučne odlučnosti u potrazi za vitalnošću i ulaganju potrebnog rada.

 

 

 

Doktor Amosov je istakao četiri bitna uslova za postizanje vrhunskog zdravlja. Dovoljno je samo 30 minuta dnevno posvetiti fizičkim aktivnostima. Neophodno je ograničiti ishranu putem posta i izbegavati preterano jedenje tako što ćete siti otići iz stola. Da bi se poboljšala fizička kondicija, osoba mora nadići svoje granice i izaći izvan područja udobnosti. To može podrazumijevati usvajanje rigoroznijeg režima vježbanja ili čak izdržavanje okrepljujućih hladnih tuševa.

 

Majstorstvo odmaranja tijela i potrebno vrijeme za to su ključni faktori u postizanju spokoja. Postizanje stanja spokoja zahtijeva specijalizirane upute i poseban način razmišljanja. Dr Amosov tvrdi da sveže voće i povrće služe kao jedini snabdevači važnih vitamina, minerala i drugih esencijalnih bioloških jedinjenja.Treba napomenuti da zamjena sirovog povrća kuhanim nije preporučljiva jer proces kuhanja smanjuje vitalne vitamine.

Preporučujemo