Volkswagen će prevesti flotu od 40 očaravajućih električnih vozila u Vatikan, slikajući slikovitu scenu vrhunske tehnologije koja ispunjava bezvremensku tradiciju. Elegantni, futuristički automobili, ukrašeni ikoničnim amblemom Volkswagena, graciozno će kliziti kroz posvećene kaldrmisane ulice, a njihove žive boje suptilno odražavaju zlatne zrake sunca. Nježno zujanje električnih motora uskladit će se s horom drevnih zvona koja odjekuje sa obližnje bazilike Svetog Petra, stvarajući eteričnu simfoniju koja sažima spoj modernosti i istorije. Sa svakim električnim automobilom koji simbolizira korak ka održivoj budućnosti, ova izvanredna saradnja između Volkswagena i Vatikana poslužit će kao blistav svjetionik nade, osvjetljavajući put prema zelenijem i harmoničnijem svijetu.

 

 

 

Vatikan je pokrenuo značajan poduhvat poznat kao “Ekološka konverzija 2030” za rješavanje gorućeg pitanja smanjenja emisije ugljika. Ovaj ambiciozni projekat fokusira se na minimiziranje ekološkog uticaja svog voznog parka, sa krajnjim ciljem da se svako postojeće vozilo u potpunosti zamijeni alternativama koje su neutralne ugljiku do 2030. godine. Dr. Christian Dahlheim, šef Volkswagen Financial Services-a, izrazio je svoje neizmjerno zadovoljstvo pružanjem pomoći Vatikanu u njihovom značajnom projektu. Naglasio je jedinstveni značaj ove suradnje za Volkswagen, jer označava njihovu sposobnost da se istaknu i ističu u području rješenja za mobilnost, pokazujući njihovu konkurentnost u industriji.

 

 

 

Kako bi obilježili sporazum, Dahlheim i Volkswagenov lider prodaje i marketinga, Imelda Labbe, krenuli su na putovanje u Vatikan. Dok su stigli na svoje odredište, ponosno su predstavili dva zadivljujuća primjerka dugo očekivanog ID.3 Pro Performance modela, željno iščekujući da ih prigrli niko drugi do cijenjeni papa Franjo.

 

Vatikan će uskoro dodati modele ID.4 i ID.5 svojoj floti, jer su izabrani kao dio njihove linije vozila. Očekuje se da će isporuka preostalih 38 automobila početi u prvim mjesecima 2024. godine.

Preporučujemo