Dvije osobe, i to D.P. (25 godina) i A.P. (25 godina), poreklom iz okoline Kruševca, privedeni su kasno uveče u okviru ovog gradskog naselja. Ovo pritvaranje je izvršeno kao direktna posljedica postojanja valjanih razloga za sumnju u njihovu umiješanost u izvršenje teškog krivičnog djela, odnosno umišljajnog napada na lice koje obavlja službenu dužnost prilikom izvršavanja profesionalne obaveze.

 

Oni su, kako je bilo predviđeno, jutros oko 01.00 časova u centru Kruševca došlo do fizičkog obračuna sa dvojicom policajaca. Trenutno se na različitim platformama društvenih medija pojavio video koji bilježi cijeli incident, koji se brzo širi među online korisnicima.

 

Kako je nedavno objavljeno na Instagram profilu “serbialive_vesti”, sinoć se u srcu Kruševca dogodio incident u kome je učestvovao mladić koji je pokazivao otpor prema vlastima. Tokom obračuna sa policijom, dječak je čak pribjegao i fizičkom udaru jednog od policajaca. Nažalost, ishod ove situacije ostaje nepoznat jer je osoba koja je podijelila objavu samo u prolazu i nije mogla dati nikakve dodatne informacije o tome da li je dječak na kraju uhapšen ili ne. Na video snimku, oči protagoniste susreće se sa mnoštvom posmatrača koji su potpuno zapanjeni spektaklom koji se odvija u samom srcu Kruševca.

 

 

Intenzivne i nestalne akcije dvoje mladih ljudi ostavljaju masu u stanju čiste neverice. Naime, intervencija policijskih službenika potaknuta je pritužbom na narušavanje javnog reda i mira. Tokom ovog incidenta bilo je slučajeva nanošenja lakših fizičkih povreda. Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu izdalo je naredbu za zadržavanje osumnjičenih, koje će trajati najduže 48 sati. Nakon navedenog roka, osumnjičeni će biti privedeni tužilaštvu, gdje će protiv njih biti podnesena krivična prijava.

Preporučujemo