Ne kaže se bez razloga u narodu “Zdrav čovjek ima 100 želja,a bolestan samo jednu”. Znači, zdravlje je najbitnije, jer kada njega izgubimo, onda ne možemo ni da se brinemo za sebe, ali ni da privređujemo za život. Mi danas govorimo o popularnom pjevaču Željku Samardžiću, koji vodi veliku bitku sa jednom bolešću.

Željku Samardžiću je zdravlje na prvom mjestu jer je ono bilo katalizator značajnih promjena u njegovom životu.

Poznati pjevač i glazbenik Željko Samardžić oglasio se javno i otkrio svoju dijagnozu Hashimotovog sindroma, autoimune bolesti. Otkriveno je da je bio podvrgnut redovitoj terapiji prema preporuci svog liječnika za rješavanje povremenih problema uzrokovanih ovim stanjem. Željko je pojasnio da Hashimotov sindrom pogađa štitnjaču i da je češći kod žena, no on se s njim nosi koliko je umio.

Začudo, kasnije je otkrio da mnogi njegovi prijatelji također imaju ovaj sindrom, a on je dugo živio s njim, a da toga nije bio svjestan. Željko je uvjeravao kako mu se zdravstveno stanje značajno popravilo otkako je krenuo s propisanom terapijom, koja jednostavno podrazumijeva uzimanje jedne tablete svako jutro. Što se financijske stabilnosti tiče, napomenuo je kako ima vlastitu mirovinu koja je dostatna za njega i suprugu Maju te nemaju preteranih želja.

Naš način života je jednostavan, ali zaslužuje one koji žive pristojno, a nadam se da će to biti i za sve. Nažalost, nisam jedini dobročinitelj svojih koncerata; tu su i instrumentalisti, glazbenici i pojedinci odgovorni za rasvjetu i kablove. Dijeljenje vijesti o koncertu mi donosi neizmjernu radost, jer vjerujem da njima često donosi više sreće nego meni. Pjevač, skromno priznaje, ne može uvijek biti prisutan na koncertima, predstavama i raznim drugim događanjima koliko god publika želi. Otkako se pojavio Hashimoto, činilo mi se kao da se moj svijet srušio i nisam bila svjesna što me muči. Međutim, od tada sam ponovno stekao osjećaj normalnosti dosljednim podvrgavanjem terapiji. Za tri mjeseca idem na pregled i vađenje krvi. Ova me bolest iz temelja promijenila.

Prije bih si priuštio čašicu rakije ili više čaša vina, ali sada to ne mogu učiniti kako bih zaštitio svoje glasnice. Sve dok sve ide glatko, zadovoljan sam. Spoznaja o mom stanju došla je tijekom operacije simpatikusa za ublažavanje prekomjernog znojenja. S vremenom se otkrilo da zapravo imam Hashimotovu bolest, koju karakterizira slabi rad štitnjače. Željko je u jednom trenutku podijelio ovu informaciju. Da pružimo neki kontekst, Samardžićevo stanje uključuje imunološki sustav koji napada štitnjaču, malu žlijezdu koja se nalazi odmah ispod Adamove jabučice. Štitnjača igra ključnu ulogu u proizvodnji hormona koji su neophodni za razne tjelesne funkcije. Međutim, osobe s Hashimotovim sindromom često doživljavaju kronični umor, značajno debljanje i primjetne promjene na koži i kosi.

Preporučujemo