Mnogi će da kažu da je Arkan glavni krivac za jako veliki broj likvidacij u Beogradu, koje su se desile u 90 godinama prošloga vijeka. Mi danas govorimo o smaknuću popularnog Džambe, koji je morao nestati sa lica zemlje, jer se vjeruje da je maltretirao i tukao Arkana dok su njih dvojica zajedno služili zatvorske kazne. 

Ujutro 23. septembra 1992. godine, ispred kazina “London” koji se nalazi na raskrsnici Kneza Miloša i Kralja Milana dogodilo se konačno viđenje Isa Lera, zvanog Djamba. Međutim, nakon ovog susreta, on je netragom nestao.

Činjenica je da njegovo telo nikada nije pronađeno, a slučaj je i dalje pod oznakom “nestao” u evidenciji beogradske policije. Te nesrećne noći, Lero, brat od tetke Džeje Ramadanovskog, našao se pod dejstvom alkohola u obračunu sa obezbeđenjem kazina Željka Ražnatovića Arkana. Postoji više priča o događajima koji su se odigrali te noći, ali jedina osoba hrabra da prizna sukob sa Lerom bio je Vukašin Vule Gojak (42). Gojak je u to vreme bio šef obezbeđenja „Beograđanke” i tvrdio je da osobe povezane sa Arkanom nisu umešane u Đambin nestanak.

Prema Gojaku, više puta je udario Leru kako bi ga savladao nakon što je vidio kako je mahao oružjem prema kolegi. Kada se Lera smirila, otpratili su ga u lift i izbacili na ulicu. Gojak tvrdi da ne zna šta se dogodilo sa Džambom nakon incidenta.

Do sada nije bilo uvjerljivih dokaza koji bi podržali Gojakovu tvrdnju da je on preuzeo isključivu odgovornost za napad. Gojak, istaknuta ličnost u Beogradu poznat po svojoj fizičkoj sposobnosti, služio je kao major u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, a takođe je bio uključen u poslovne poduhvate. Insajderske priče govore da je Arkan, i sam poznata ličnost, pomogao Gojaku da uđe u svet biznisa, što je na kraju dovelo do njegovog vlasništva nad popularnim klubom “Ric” na Košutnjaku, mestu okupljanja gradske elite. Međutim, Gojakova sudbina se tragično preokrenula 6. septembra 1997. godine, što je označilo značajan pomak u beogradskom podzemlju.

Za razliku od prethodnih incidenata, Gojakova likvidacija izvedena je na neviđen način. Nakon otprilike dva sata provedenog u svom baru, Gojak se oko 22 sata vratio do svog parkiranog džipa “micubiši pajero” ispred diskoteke “Ric”. Nije znao da ga je hladnokrvni ubica čekao cijelo vrijeme. Sa udaljenosti od trideset metara, jedan hitac iz snajperske puške razbio je staklo džipa i pogodio Gojaka u vrat.

U večernjim satima nakon smrtonosnog hica na Gojaka, vlasti su otkrile odgovornog snajperistu u obližnjoj šumi. Pojedini mediji su povukli veze između ovog ubistva i misterioznog nestanka Ise Lero Djamba. Zanimljivo je da ime žrtve nije kružilo naširoko u kriminalnim krugovima. Međutim, prema pisanju medija, Gojak je nedavno bio uključen u nove poduhvate vezane za suvlasništvo više kockarnica u Beogradu, za koje neki spekulišu da bi mogao biti motiv za njegovo ubistvo. Takođe, navedeno je da je Gojak bio prisutan tokom nasilne pucnjave u kafiću na Zvezdari samo nekoliko dana pre njegovog ubistva. Iako tada nije bilo povrijeđenih, postojale su sumnje da je situacija mogla eskalirati, iako je Gojakova konkretna uloga u svađi ostala nepoznata.

Preporučujemo