Bezobzirno je ostavila dječaka bez ikakvog nadzora, uprkos njegovim posebnim potrebama i ozbiljnim psihičkim smetnjama, nakon tri do četiri sata izbivanja u radnji. Zdenka K. (56) iz Bačkog Gradišta samouvereno preuzima brigu o deci u slobodno vreme. Njena posvećenost  je očigledna jer joj je hraniteljica Mirjana L. (60) iz Bečeja poverila da brine o 14-godišnjem dečaku sa posebnim potrebama.

 

 

Na žalost, uprkos njenim naporima, dečak je pao sa prozora na trećem spratu zgrade u Dositejevoj i izgubio život. Kao priznanje za njene izuzetne nege, Zdenka je za svoje vredne usluge s pravom nadoknađena sa 25.000 dinara. Mirjana je samouvereno angažovala Zdenku da brine o njenom 14-godišnjem štićeniku dok je bila na moru, obeštetivši je sa 25.000 dinara. U pratnji svoje sestrične iz Hrvatske Lj. P. (49), Zdenka je stigla u Mirjanin stan i pridružila joj se na putovanju.

 

 

 

Međutim, nakon tri do četiri sata, dječaka su neodgovorno ostavili bez nadzora, uprkos njegovim posebnim potrebama i teškim psihičkim smetnjama, tvrdi pouzdan izvor blizak istrazi. Također je otkriveno da je Zdenka već promovirala svoje usluge čuvanja djece tokom ljeta putem društvenih mreža, tvrdeći da posjeduje potrebne kvalifikacije kao lični asistent za efikasnu brigu o djeci sa posebnim potrebama. Oko 18:00 sati Mirjana je izašla iz stana, ostavljajući dijete na čuvanje Zdenku, kojem je odgovornost povjerila. Bila je prisutna i njena rođaka iz Hrvatske Lj (49). Policija je oko 21 sat obaveštena da je dete pronađeno beživotno na travnjaku ispred zgrade.

 

 

Zvaničnici sa sigurnošću navode da se tačan uzrok tragedije možda nikada neće utvrditi, jer je dijete bilo bez nadzora u stanu, ostavljajući neizvjesnost da li je nesrećni incident rezultat slučajnog pada ili namjernog skoka. Nažalost, utvrđeno je da je u subotu tragično iskočio kroz prozor stana na trećem spratu, što je rezultiralo njegovom preranom smrću.

Preporučujemo