Predrag Tasić, vlasnik janjadi koje je 13-godišnji M.Ž. navodno zaklao, podijelio svoje iskustvo s dječakovom obitelji i osvrnuo se na vlastito odrastanje.

Prema Predragovim riječima, maloljetnikovo ponašanje prvenstveno pripisuje majci koja ga je napustila i pobjegla s drugim muškarcem. Nažalost, dječakov otac se šlogirao, a posljednje dvije godine žive kod njega.

Zanimajući se za razloge njezina odlaska i napuštanja djece, upitao sam njegovu majku, koja mi je odgovorila jednostavnom tvrdnjom: “Kod vas su u dobrim rukama!” Majka odlučila ignorirati i zatajiti čak i najgnusniji čin njezinog najstarijeg sina, silovanje njene kćeri.

Prema Predragovim riječima, majka je bila svjesna pojave incesta i znala je za muku svoje kćeri, ali je ostala ravnodušna. Bilo je jasno da je prioritet dala drugim odgovornostima i da nije pokazala zabrinutost za situaciju.

Nakon što je djevojčica, koja je tada imala 15 godina, hrabro prijavila stravičan slučaj u školi, pokazalo se da je sve otkriveno, ističu nadležni. U više je navrata posjećivala psihologa i povjeravala im se o svemu što joj se dogodilo tijekom školovanja.

Djevojčica je došla do točke pucanja, kaže nam sugovornik, te više nije mogla izdržati situaciju. Zbog toga je osuđen na 13 godina zatvora.

Preporučujemo