Vjerujemo da ima jako veliki procenat među vama, koji su ovisnici o kvizovima, i na taj način žele da testiraju svoje znanje. Među mlađom populacijom, to i nije toliko popularno, dok je kod starijih itekako veliko zanimanje za kvizove. Mi danas malo govorimo o slagalici, koja je najstariji kviz u cijeloj regiji, i na RTS-u se prikazuje preko 20 posljednjih godina. 

Popularna voditeljica Marija Veljković večeras staje pred kamere kao voditeljica kviza “Slagalica”. No, emisija koju srbijanska publika voli već desetljećima u večerašnju je epizodu donijela neočekivane trenutke.

Ipak, jedan od najsmješnijih trenutaka u večerašnjoj emisiji dogodio se tijekom igre “Korak po korak”, kada je natjecatelj dao odgovor koji je izazvao iskrenu reakciju voditelja. Vodič je rekao “Ima višestruke veze s Jankovićevim prezimenom”, a natjecateljica je odgovorila Rastko, iznenadivši Vilkovicha. – Ne – sa smiješkom je istaknula voditeljica. Inače, Marija Veljković već je neko vrijeme u vezi s glumcem Rastkom Jankovićem, zbog čega je voditeljica javnog servisa ovako reagovala.

Podsjetimo, Rastko Yanković je televizijski, filmski i kazališni glumac i pjevač. Rođen je u Parizu 1972. godine, a s obitelji se preselio u Beograd kada je imao 10 godina. Unatoč osam godina razlike u godinama, njihova ljubavna priča pokazuje da ljubav uistinu ne poznaje granice. Njih dvoje su se odlično zabavljali, a njihova ljubavna priča privukla je pažnju javnosti. Na društvenoj mreži Instagram često se mogu vidjeti njihovi zajednički trenuci koji se dopadaju brojnim obožavateljima. Štoviše, nakon sinoćnjeg prvog polufinala Eurosonga, Radio-televizija Srbije oglasila se priopćenjem kako postoji problem s institucijama koje zastupaju pojedine glazbene autore. U nastavku prenosimo njihove riječi.

– Radio-televizija Srbije obavijestila je javnost da je popularnom glazbenom kanalu RTS-a na YouTube platformi prijetio izazov agencije koja zastupa pojedine glazbene autore. Unatoč njihovim pokušajima ucjena, naš službeni kanal s milijunima pregleda na ovoj platformi još uvijek radi.

– Te institucije nastoje naplatiti nerazumno visoke naknade autorima koje zastupaju, zanemarujući stvarne ekonomske prihode ovih kanala i činjenicu da su najveća autorska prava na djelima autora koje zastupaju regulirana preko glazbene organizacije Srpski autori – SOKOJ. – RTS ima potpisane brojne ugovore s autorima, interpretatorima i njihovim nasljednicima, kao i ovim institucijama, kako bi se u potpunosti regulirala autorska prava autora glazbe, što znači da se primjenjuju interni zakoni, da se 30 posto neto prihoda isplaćuje autoru, a 20 posto tumača, za iskorištavanje njegovih rezultata u različitim oblicima na YouTube platformi i drugim digitalnim platformama koje ne reguliraju SOKOJ i druge kolektivne organizacije.

– RTS neće i ne sme isplaćivati ​​proizvoljne i neutemeljene iznose predstavnicima autora i tumača, posebno imajući u vidu da postoji osnovana sumnja da svi do sada plaćeni honorari agenciji… još nisu isplaćeni autorima koje zastupaju. RTS će štititi svoje interese u sudskim postupcima, au kaznenim postupcima agencija će spriječiti neovlašteno postavljanje audio sadržaja s naših programa na digitalne glazbene platforme – napisali su i dodali:

– Pozivamo sve autore i tumače koji imaju ugovor s institucijom… i… da sklope direktan ugovor sa Radio-televizijskim postajama Srbije, čime će njihova prava biti u potpunosti regulirana. U suprotnom, RTS neće moći objavljivati ​​glazbeni sadržaj svojih djela na digitalnim platformama, zbog čega će najviše ispaštati autori, izvođači i publika.

Preporučujemo