Cijela regija je i dalje u znaku strašnog ubistva, koje se desilo nedaleko od Doboja u Bosni i Hercegovini. Sve je obavijeno velom misterije, a danas su na površinu isplivali još neki jako zanimljivi detalji. 

Uloga maloljetne kćeri (14 godina) u jezivom ubojstvu oca Saše K. bila je daleko složenija nego što se isprva mislilo na početku istrage, a njezini postupci šokirali su istražitelje i stručnjake.

– Iako je bila dijete, maloljetna kći stradalog, jako nas je iznenadilo da nije pokazala nikakav znak empatije, da joj je žao što se dogodilo njezinom ocu – otkriva slučaj Do sada nepoznati detalji šokirali su Republiku Srpska i region, izvor Srpskainfo.

Maloljetna kći ispitana je pred psiholozima i stručnim osobljem koje je iznenadila smirenost 14-godišnjakinje. Maloljetna kći ubijenog Saše proglašena je pomagačicom u teškom zločinu te joj je odlukom Prekršajnog suda u Doboju, koji je bio nadležan kazneno progoniti osumnjičenu, produljen pritvor jer je bila starija maloljetna osoba.

Istraga još traje u pravcu utvrđivanja tko je odgovoran za kontinuiranu nabavu lijeka “treana” u koncentraciji od 10 mg, koji je uzrokovao dugotrajno trovanje ubijenog Saše K.

Kći ubojice navodno je sipala drogu u očevu limunadu prije ubojstva, ostavivši ga bez svijesti. Kako piše Srpskainfo, i ovaj dio bit će jasan nakon što se riješe svi problemi dobojskog IZIS-a. Sašina supruga A.K. osumnjičena je za kazneno djelo, koje je okvalificirano kao teško ubojstvo, za koje je zapriječena kazna doživotnog zatvora. i njezinom navodnom ljubavniku D.L. Okružni sud u Doboju produljio im je pritvor za još dva mjeseca.

Dvojica su osumnjičena da su zajedno s maloljetnikom na podmukao i okrutan način počinili teška ubojstva.

Istraga je potvrdila da je ljubavnik tinejdžerice supruge ubijenog A.K., s kojom je imala dvije kćerkice, 29. siječnja upao u njihov dom i svladao Sašu K., koja je prethodno kolabirala zbog kolapsa kćeri A.K. Pills u vode s limunom i onesvijestio. (14). Nakon što su porazili Sašu, glavu su mu prekrili selotejpom, a noge i ruke vezali konopcem i selotejpom. Nekoliko su ga puta pretukli, od čega je iskrvario, a zatim su ga izveli iz kuće i odvezli u šumu u blizini izletišta Prelica.

Osumnjičeni su do izletišta otišli u dva vozila, prvo je vozio tinejdžer, a drugo A.K., u kojem je bio zavezan Saša K. Nakon što je stigla na izletište, A.K. je otvorila prtljažnik i supruga četiri puta ubola nožem u predjelu trbuha prije nego što su ga izbacili iz automobila u šumi i pobjegli.

Oružje kojim je počinjeno ubojstvo nije pronađeno. Srpskainfo je ranije ekskluzivno objavila da je imala važnu ulogu u brzom hapšenju osumnjičenog D.L. Kolega policajac iz Doboja uočio je sumnjivo ponašanje tinejdžera na lokalnoj benzinskoj postaji noć prije.

Preporučujemo