“Neću, neću dijamante” i “Okuj me carte”, su definitivno dva najveća hita koje je ikada otpjevao Halid Bešlić. Njegova karijera je krenula sa rodne Romanije, kada je sa samo 17 godina se spustio do Sarajeva, i krenuo da pjeva po lokalnim kafanama. Mi danas malo govorimo o njegovom privatnom životu.

Pjevač Halid Bešlić stanuje u zgradi u Sarajevu do koje se dolazi jedinstvenim vanjskim liftom.

Halid Bešlić, osim svojih nekretnina u Sarajevu, posjeduje i motel koji se nalazi u neposrednoj blizini spomenutog grada. Nedavno je donio odluku da proda pumpu koju je ranije posjedovao. Televizijska emisija “Paparaco lov” snimila je sva Halidova imanja, a njegovi susjedi pred kamerama su revno iznosili svoje mišljenje o poznatom pjevaču. Jedan susjed izrazio je divljenje, rekavši: “On je zaista izuzetan; razgovarajući s njim, čovjek nikada ne bi ni posumnjao da je superzvijezda.”

Inače, u javnosti se spekulira da je Halid nedavno kupio rezidenciju na otoku Pelješcu u Hrvatskoj.

Ponavljamo, bosansko-hercegovački glazbenik neprestano se bori sa svojim blagostanjem, a to je borba koja je započela prije mnogo godina tijekom njegovog prvog sudara u kojem je slučajno sudjelovala voditeljica Suzana Mančić. 2009. dogodio se sličan incident, ali s daleko strašnijim posljedicama za pjevačicu. Za dlaku je izbjegao opasnu situaciju kada je sletio na sklisku cestu bez vezanja sigurnosnog pojasa. Upravo dok se oporavljao od ozljeda i pokušavao vratiti normalan život, susreo se sa srčanim problemom koji je zahtijevao ugradnju stenta.

U mjesecu srpnju postupak je obavljen u Sarajevu i na svu sreću uspješno je prošao. Halid je sljedećeg dana doživio osjećaj pomlađivanja. Međutim, njegovi zdravstveni problemi tu nisu prestali. Nastala je komplikacija vezana za dijabetes, zbog koje je Halid morao prilagoditi svoj životni stil, u okvirima ograničenja koje mu je nametnuo rad u noćnim klubovima i barovima. Napravio je značajne promjene u prehrani, ali nažalost nisu dale značajnije rezultate. Vrijedi istaknuti da je Halid Bešlić u sretnom braku sa suprugom Sejdom proveo izuzetna četiri desetljeća.

Mediji su oduvijek bili fiksirani na njegov privatni život, posebice na njegov dugogodišnji brak. Halid je sada otkrio kako su se upoznali, ali i neke manje poznate detalje o njihovoj obitelji. Suprotno uvriježenom mišljenju, njihov prvi susret nije se dogodio tijekom jednog od njegovih nastupa. Umjesto toga, dogodilo se to u jednoj kafani u blizini Sarajeva gdje je nastupao. Tamo je privukao pažnju jedne kuharice koja ga je potom upoznala sa svojom budućom suprugom. Za razliku od mnogih drugih, ona nije posjećivala barove. Od trenutka kada su se upoznali, Halid je znao da je ona prava i uživali su šest mjeseci u čistoj radosti prije nego što su se odlučili vjenčati. Njihova predanost jedno drugome bila je nepokolebljiva tijekom godina, unatoč suočavanju s velikim brojem izazova. Halid priznaje važnost svoje uloge kao supruga, oca i djeda, i jako je ponosan na svoja postignuća u svakom od ovih područja.

Iskustvo da postanem otac mi je izmaknulo, iskliznulo mi je kroz prste bez mog shvaćanja. Unatoč tome što imamo samo jedno dijete, naša se obitelj nije mogla proširiti zbog komplikacija s jajnicima moje supruge. Tumor na jajniku zahtijevao je operaciju, što je rezultiralo nemogućnošću ponovnog začeća. Bitno je napomenuti da našem djetetu nikada ništa nije nedostajalo, jer smo ga adekvatno opskrbljivali. Međutim, moja stalna putovanja i radne obveze značile su da sam često bio odsutan od kuće, nesposoban u potpunosti uroniti u dragocjene trenutke očinstva. Zbog toga osjećam da te trenutke nisam u potpunosti shvatio i cijenio onako kako sam trebao.

Halid je podijelio aspekte svog života za kojima čezne i konkretne kolege za kojima trenutno čezne: “Dani moje mladosti su izmakli! Vrijeme ide dalje, da se više ne vrati, ali ja žudim za tim danima mladosti. Što se tiče Kolege,mnogi su mi jako nedostaju…Moja generacija polako odlazi ostavljajuci nas bez drustva na pauzama za kavu.Ima tu i mladjih pojedinaca ali vise volim da nisam u njihovom drustvu.Najvise mi nedostaje Kemal Monteno i Davor… Imali smo blisku vezu. Bili smo stalni gosti u birtiji i nedostaju nam ti trenuci…”, rekao je pjevač, glasom prožetim nostalgijom.

Preporučujemo