Pjevačica Martina Balog, sestra Ive Balog (27) iz Novog Sada, koja je nestala tokom noći između petka i subote dok je bila sa svojom prijateljicom na plaži Ofirac u Novom Sadu, a čije je tijelo pronađeno jučer na obali Dunava kod Starih Banovaca, dijeli svoje duboko potresno iskustvo u intervjuu za Kurir. Martina ističe da je cijela porodica izuzetno tuguje.

Podsjetimo, Iva Balog je nestala u noći između petka i subote, oko četiri sata iza ponoći, na novosadskoj plaži Oficirac, a tijelo joj je pronađeno u nedjelju oko 13 sati nizvodno u Dunavu, udaljenom oko 60 kilometara od Novog Sada, u blizini Beograda.Martina izražava svoju želju da se više nikada ne doživi bol kojeg trenutno porodica prolazi. Iako je trenutno teško, Martina ističe da planiraju boriti se protiv takvih događaja. Nameravaju tražiti zatvaranje plaže Oficirac i zaustavljanje organizacije događaja tamo.

Martina dijeli da je njena sestra Iva bila sa svojom prijateljicom te kobne večeri. Kaže da se tog dana vidjela sa njom i da ništa nije ukazivalo na tragediju koja će se dogoditi. Naglašava da je Iva tog dana došla kući, da su bili zajedno kao porodica, i da se čini kao da je Iva unapred znala da će to biti posljednji put da su svi zajedno.

 

Martina dodaje da će Ivinu sahranu organizovati u krugu porodice i prijatelja, bez prisustva medija.Martina ističe svoju nameru da se angažuje oko problema nestalih osoba nakon što se situacija smiri. Žele da se društveno angažuju kako bi se osiguralo da se slični događaji više nikada ne ponove. Planiraju da se bave traženjem nestalih odraslih osoba, ne čekajući suviše, već reagujući odmah.

Preporučujemo