Dejan Đuričić iz Inđije je nesumnjivo najpoznatiji srpski gurman. Sa nenadmašnim poznavanjem najboljih restorana u Sremu, Vojvodini, pa i šire, on je autoritet za kulinarske preporuke. Uprkos uobičajenim zabludama, njegovo pronicljivo nepce i pedantan proces odabira pobijaju pretpostavku da on prepušta svoj izbor tanjira slučaju. Pekarski proizvodi i hrana sa kioska nisu zaokupili njegovo interesovanje.

 

 

 

Posebno, on ponosno prepričava incident u kojem je u naletu bijesa progutao ogromnih 120 kuglica sladoleda za vrijeme ručka. Osim toga, neustrašivo je uzastopno u odvojenim prilikama uživao u tepsiji od baklave iu tepsiji tulumbi. „Čim ujutro otvorim oči, idem do frižidera. Tamo imam matični mleč, koji je jako zdrav i jedem ga ujutro na prazan stomak. Pola sata kasnije uglavnom jedem testeninu.“ „Ali za doručak dodajem sok od paradajza i domaće maslinovo ulje. Onda počinjem da razmišljam šta ću za ručak – kaže Deki u emisiji Kako je uspio doći do 180 kilograma?

 

 

“Izgubio sam 80 kilograma. Danas ćemo jesti hranu koja nije na jelovniku dijete da se počastimo. Da, prije sam mogao pojesti 100 ćevapa, 100 kuglica sladoleda. Još uvijek mogu sve pojesti. , ali neću. Ovo nije moj cilj. U mom životu. Dobio sam energiju, veoma sam srećan. Odrekla sam se šećera i žitarica. Jedem meso i puno salate. Moja maksimalna težina ako se vagam. Imam 193 kilograma.

 

 

 

Sad mogu i da vežem pertle, a prije nisam mogao da se savijem preko stomaka – rekao je Deki i dodao: “Svakome kome treba savjet ili pomoć, tu sam. Za sve. Znam šta je, mučio sam se, probao sam hiljadu dijeta ranije i nije išlo. Svi ljudi trebaju podršku. Svakog ću besplatno savjetovati i svakoga ću podržati. Izgubiću još 10-20 kilograma. E, onda ću početi da treniram – kaže Deki i planira da preoblikuje svoje telo.

Preporučujemo