Izrađeno je istraživanje da bi se shvatila ozbiljnost i utemeljenost straha od petka trinaestog. Iako je ovaj dan često povezan s nesrećom, mnoge kulture i verovanja povezuju ga s pozitivnim elementima.

 

 

Numerološki gledano, broj 13 simbolizuje rast i transformaciju, dok je petak dan posvećen “velikim boginjama” poput Venere, simbola ženske moći i šarma.Pretpostavke o nesreći petka 13. verovatno potiču od istorijskog i religijskog konteksta. Na primer, petak je bio dan Isusovog raspeća, a broj 13 je povezan s Jude Iskariotskim, koji je izdao Isusa.

Napoleon se plašio broja 13, a i američki predsednik Franklin Roosevelt izbegavao je putovati 13. u mesecu. Strah od broja 13 naziva se triskaidekafobija.Pozitivna strana petka 13. je naglašena, podstičući ljude da prihvate ženstvenost, moć, magiju i ljubav. Ovaj dan može biti prilika za manifestaciju i promene na bolje u životima pojedinaca. Pomažući ljudima da shvate da su njihovi strahovi neopravdani, ovaj tekst razbija sujeverja i promoviše pozitivno viđenje petka 13.

 

Pripremite se za ovu čarobnu kupku s ljubavlju i pažnjom, ali pre svega, budite sigurni da ste upoznati s propisima za bezbednost od požara u vašem domu.Evo kako da pripremite ovu kupku za privlačenje ljubavi: Uzmite dva štapića cimeta za strast, šaku latica ruže za nežnost i pola šolje soli za kupanje ili ružičaste himalajske soli.Dodajte ove sastojke u 3 šolje vode i zajedno ih dovedite do ključanja.Dok se priprema kupka, napišite svoje ljubavne ciljeve na komad papira. Budite što precizniji u opisivanju kakvu ljubav želite uvesti u svoj život.Sada ćete ponuditi Veneri nešto slatko kako biste privukli željenu ljubav. Uronite kašiku u teglu meda, a zatim je stavite u usta. Ovo je ponuda Veneri, budući da je Venera bila otrovana medom. Vašim uzimanjem meda, obezbeđujete da je on dobar i bezbedan za Veneru.

 

Preporučujemo