Britanska kraljevska porodica nesumnjivo je najpoznatija monarhija u svijetu. U nedavnom razvoju događaja, princ Hari je neustrašivo izrazio kritike prema određenim rođacima, bacajući svetlo na nedostatak podrške koju je dobio od njih nakon tragične smrti njegove majke, princeze Dajane, davne 1997. godine. Nadalje, on je odlučno izjavio da mu nije pružena potrebna podrška po povratku iz Afganistana, gdje je izdržao teškoće posttraumatskog stresnog poremećaja.

 

Međutim, sa 28 godina dolazi do velike prekretnice i njegove emocije postaju nekontrolisane i ulazi u period konfuzije. Princ Hari je bio iskren u vezi sa sopstvenim osećanjima u vezi sa reakcijom svoje porodice na smrt princeze Dajane, rekavši da je tada osećao nedostatak empatije i podrške svojih najmilijih.

 

 

U svojoj knjizi Spare, princ Hari je napisao da, iako su on i njen otac, Čarls III, bili uznemireni vestima o saobraćajnoj nesreći princeze Dajane, njen otac ju je utešno zagrlio. Rekao sam mu da nisam. Hari priznaje da mu otac nikada nije pokazivao naklonost čak ni u najboljim vremenima. Stoga, tokom krize nije očekivao moralnu podršku od njega. Ipak, njegov otac je stavio ruku na Harijevo krilo i pružio mu mali gest utjehe.

 

U knjizi, objavljenoj u januaru, Hari se  prisjeća snažnog trenutka iz svog djetinjstva u kojem je njegov otac počinio lažni roditeljski čin. Ovo upečatljivo prisjećanje brzo je praćeno pojačanim tenzijama unutar kraljevske porodice, izazvanim objavljivanjem knjige. Međutim, pravi problemi su nastali kada je autor, zajedno sa svojom suprugom Meghan Markle, hrabro odlučio da se povuče sa svojih kraljevskih dužnosti 2020. godine, nakon čega se preselio u Kaliforniju sa njihovo dvoje dece, princom Archiejem i princezom Lilibet. Hrabro preseljenje porodice na Zapadnu obalu predstavljalo je značajan poraz za kraljevsku porodicu.

Preporučujemo