Indikacije dugotrajne apstinencije žene od intimnih odnosa evidentne su u njenom svakodnevnom ponašanju. Žena koja se prepustila svakodnevnoj intimnosti samouvjereno je podijelila transformativni utjecaj koji je imala na njeno tijelo i brojne prednosti koje je iskusila. Međutim, ključno je priznati da postoje brojne žene kojima nedostaju redovne intimne veze, što na kraju utiče na njihovo raspoloženje i hormone na značajan način. Nekoliko signalnih znakova manifestuje se kada žena ostane apstinentna tokom dužeg perioda, signalizirajući njenu istinsku potrebu za seksualnim ispunjenjem.

Fizički simptomi ustezanja su  : pospanost je definitivna posljedica kada ženi nedostaje oksitocin, prirodni sedativ koji se oslobađa tokom orgazma, zbog čega izdržava bezbroj besanih noći nemirno se prevrtajući u krevetu. Redovna seksualna aktivnost potiče proizvodnju kolagena, što rezultira glatkijim i mlađim izgledom. S druge strane, nedostatak kolagena može dovesti do preranog starenja kod žena. Ponašanje žene takođe služi kao jasan pokazatelj njene potrebe za seksualnim zadovoljstvom.

 

 

 

Čvrsto se  vjeruje da njen nedostatak endorfina uvelike utječe na njenu percepciju svijeta, što dovodi do čestih slučajeva u kojima se nađe u negativnom stanju uma i nehotice svoju frustraciju usmjerava na druge. Žene koje često stupaju u intimne veze rijetko doživljavaju nedostatak oksitocina, jer se hormon oksitocin oslobađa tokom seksualne aktivnosti.

 

Ovaj hormon djeluje slično morfiju, efikasno ublažava bol i grčeve. Intimne veze značajno povećavaju proizvodnju antivirusnih antitijela za značajnih 30 posto. Stalno ne uspijeva zapamtiti ništa i sve: Utjecaj seksa na cirkulaciju je neosporan, jer pojačana cirkulacija dovodi do poboljšane funkcije mozga, poboljšanja pamćenja i olakšavanja sticanja novih znanja. Ona to možda ne shvata, ali nedostatak seksualne aktivnosti nesumnjivo utiče na samopouzdanje žene.

Preporučujemo