Nedavno su roditelji jedanaestogodišnje djevojčice, koja je tragično izgubila život, hrabro podijelili svoje srceparajuće iskustvo u emotivno nabijenom intervjuu u emisiji “Labirint” HRT-a. Ivan i Ninela, njeni roditelji, slikovito su ispričali događaje tog kobnog dana, ističući najtraumatičniji trenutak u njihovim životima. Takođe, Biljana Srbljanović, cenjena profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, snažno je izrazila svoje teškoće u gledanju predstave i pokrenula raspravu o optužnici protiv oca mladića odgovornog za ubistvo u „Vladislav Ribnikar“. ” Osnovna škola.

Na kraju, roditelji ubice su s pravom optuženi. Otac je snosio odgovornost da obuči sina gađanju mete u pokretu i ovlada pravilnim držanjem i tehnikom disanja tokom gađanja, dužnost koju je očito ispunio. S druge strane, majka je umiješana zbog prisustva njenih DNK tragova na čauri od metka koji je mogao oduzeti život njihovom djetetu. Iako nikada nije bila njena dužnost da odvede njihovog sina na streljanu, ona je umesto toga stalno obavljala kućne poslove. Tokom jedne od svojih seansi čišćenja, naišla je na nekoliko metaka i odmah ih vratila u otključanu plastičnu kutiju koja se držala u rancu blizu ulaza, lako dostupna njenom mužu i sinu tokom njihovih posjeta ili izleta.

Osim toga, napravio je eksplozivne naprave koristeći farmaceutske boce punjene benzinom. Tokom ta dva dana, ni otac ni majka nisu osetili miris benzina, niti su istraživali sobu svog sina u kojoj je čuvao značajan arsenal oružja, municije i molotovljevih koktela.

 

Štaviše, niko se nije potrudio da pregleda plastičnu kesu u očevom rancu, koja se na jednoj sastojala od četvorocifrene brave, a na drugoj je bila potpuno otključana. „Jasno je da ga nisu odobravali“, samouvereno je rekla Srbljanovićeva.

Preporučujemo