Nakon toga, nastavio je sa objavom rezultata gore pomenute neprilike. Darko Tanasijević, lider Zadruge, na Instagramu je ispričao nemili incident koji ga je zadesio. U ne tako davnoj prošlosti, prije tačno četiri godine, zlonamjerna osoba je oslobodila prijeteću prijetnju na njega, eksplicitno prenoseći zastrašujuće obećanje smrti.

Prije četiri godine našao sam se u uznemirujućoj situaciji kada sam jednog pojedinca morao prijaviti policiji zbog njihovog nepopustljivog fanatizma i prijetnji smrću koje su mi upućivali. Ova osoba se uvrijedila na pitanja koja su mi postavila u svojoj emisiji koja su izazvala razmišljanje, što je rezultiralo njihovim iracionalnim ponašanjem i opasnim namjerama. Važno je napomenuti da je prije ovog incidenta krivac već imao pravne posljedice nakon što je priveden zbog besciljnog paradiranja ulicama sa ručnom bombom. Ovaj nepromišljen i alarmantan čin je razumljivo izazvao zabrinutost u javnosti.

 

Međutim, na moje zaprepaštenje, Darko, osoba odgovorna za dijeljenje ovih informacija, otkrio je da je u ovom konkretnom slučaju nastupila zastara, što je u konačnici rezultiralo time da je počinitelj izbjegao bilo kakav oblik odgovornosti za svoje uznemirujuće radnje. Kada je poštar stigao ranije danas, moja trenutna reakcija je bio strah, jer sam se bojao da njegovo prisustvo znači neku vrstu kazne. Međutim, na moje olakšanje, od suda sam dobio vijest da je krivična prijava protiv mene odbačena.

 

Za njega je bila značajna podrška mnogih njegovih kolega, među kojima je bio i Marko Đedović. Duboko žalim zbog činjenice da je Darko Tanasijević na meti pojedinaca koji su bolesni samo zato što ima prefinjeno i ljubazno držanje. Što se tiče zastarelosti, najverovatnije je da su ove osobe koje ga napadaju bile odsutne ili nisu bile prisutne tokom incidenta zbog boravka na godišnjem odmoru, kako je naveo Đedović.

Preporučujemo