Modni brend Dolce and Gabbana je ikona u industriji, potaknut izvanrednom ljubavnom pričom koja nadmašuje sva očekivanja. Osnovan od strane izvanrednog dua Stefana Gabana i Dominika Dolčea, njihova početna prijateljska veza prerasla je u neraskidivo partnerstvo, preplićući njihov lični i profesionalni život sa neospornom ljubavlju koja ne poznaje granice.

Naime, Gabana je rođen 1962. godine u Milanu, a njegova majka, skromna žena, rodila je Stefana kao rezultat veze sa bogatim stilistom. Iako se nije oženio njome, umjetnik je preuzeo odgovornost i doveo nju i njihovog sina u Milano, osiguravajući da im ništa ne nedostaje za ispunjen i udoban život. Samim tim, Stefan je uživao u prijatnom vaspitanju i procvetao u osobu sa besprekornim ukusom i dubokim razumevanjem mode.

 

 

Stefan je od malih nogu pokazivao izuzetan umetnički talenat, a po završetku školovanja je započeo uspešnu karijeru u renomiranom modnom studiju u Milanu. Dominiko Dolce, porijeklom iz Sivčilije, pokazao je svoje izuzetne zanatske vještine od nepune šeste godine, radeći zajedno sa ocem u fabrici, postavši na kraju cijenjeni zanatlija.

 

 

Slijedeći svoju strast, upisao je umjetničku školu i osigurao mjesto u samom studiju u kojem je Gabana napredovao, sklopivši trajno prijateljstvo. 1982. njihova zajednička vizija dovela ih je do osnivanja kompanije, a samo dvije godine kasnije, njihovo izuzetno prisustvo na modnoj reviji u Milanu izazvalo je ogromno uzbuđenje. Uprkos upornim spekulacijama o njihovoj romantičnoj povezanosti, Dominiko je 2000. godine javno priznao svoju homoseksualnost, dok je Stefan odlučio da svoj lični život zadrži privatnim, iako je svima bilo evidentno da su bili odani partneri. Iako je njihova romantična veza na kraju prekinuta nakon bezbroj godina, potvrdili su svoju trajnu ljubav jedno prema drugom i zadržali snažno poslovno partnerstvo.

Preporučujemo