Više javno tužilaštvo hrabro je podiglo optužnicu protiv oca dečaka ubice koji je izvršio stravičan masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar”, zajedno sa njegovom majkom, kao i vlasnikom i radnicom streljane u kojoj je dečak pratio svog oca. “Ona je optužena za nedozvoljeno držanje municije jer je tokom istrage na jednom od metaka iz pištolja “Češka zbrojevka” pronađen njen nepobitni trag DNK.

 

Tačnije, na čauri pronađenoj blizu vrata u ormaru učionice istorije”, rekao je. je glavni tužilac Vrhovnog javnog tužilaštva Nenad Stefanović. Vještak sudske medicine Časlav Ristić samouvjereno tvrdi Informeru da je dječakova majka nesumnjivo imala kontakt s municijom prije nego što je njen sin krenuo u nasilničko divljanje, čime je konačno ostavio njen DNK na ljusci.

 

 

U tom stanu je, kaže Ristić, definitivno živjela zajedno sa suprugom i sinom. Velika je vjerovatnoća da je imala direktan kontakt sa municijom, ostavljajući iza sebe svoj DNK. Bilo da je njen motiv bio radoznalost ili nužnost, istraga će na kraju otkriti istinu. Ovo otkriće ima značajne implikacije. Na osnovu njegovog iskaza, postupak koji je tužilaštvo pokrenulo protiv dječakove majke zbog nedozvoljenog nošenja i posjedovanja oružja snažno ukazuje na njenu umiješanost u vatreno oružje.

 

“U svakom slučaju, krivično djelo za koje je optužena je izuzetno teško i prijeti joj teška zatvorska kazna”, kaže sagovornik doušnika. Kako je Stefanović samouvereno izjavio na konferenciji za novinare, postoje nepobitni dokazi koji ukazuju na to da je optuženi otac čitavu godinu pre tragičnog događaja marljivo učio svog 13-godišnjeg sina u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Tužilaštvo je samouvereno predložilo zatvorsku kaznu od 2 godine i 6 meseci za dečakovu majku, kao i strogu kaznu zatvora od po tri godine i za predsednika i za instruktora streljačkog kluba “Partizan”.

Preporučujemo