Kada je Mirjana imala samo 15 godina, počela je da se profesionalno bavi tenisom i jako je dobro trenerila. Osvojila je veliki turnir pod nazivom WTA u Bolu 1997. godine. Igrala je i finale teniskog turnira u Strazburu sa veoma poznatom Štefi Graf. Svi su mislili da će ona jednog dana postati najbolja teniserka svijeta. 1998. godine Mirjana je igrala tenis sa Martinom Hingis i bili su jako dobri.

 

 

 

Ova djevojka je otkrila da je njen tata zla osoba koja se loše odnosi prema cijeloj svojoj porodici. Odvažila se i o tome razgovarala sa Goranom Ivaniševićem. Ispričala mu je kako je njen tata povređuje, kako je nasilan i kako čak preti da će povrediti njenu mam

 

 

Nakon što su dobili prave papire, otišli su na aerodrom sa čuvarima koji su imali oružje i odletjeli za New York. Bilo je zaista uzbudljivo, kao na filmu! “Goran mi je spasio život. Nikada ga neću zaboraviti”, rekla je jednom Mirjana. Da je 100 ljudi u istoj situaciji kao ja, njih 98 bi vjerovatno trebalo da ode kod posebnog doktora zbog svog uma. To je zato što kada te neko jako povrijedi kada imaš 15 godina, to se ne dešava svima. Ali uspjela sam se izvući iz te loše situacije i na tome moram zahvaliti svojoj mami Anđelki.

 

Otac je uzeo sav novac, tako da im ništa nije ostalo.Više nisu mogli priuštiti da imaju trenere ili da idu na turnire. Djevojka je morala da se zaposli kao blagajnica na Floridi kako bi pomogla porodici, pa nije imala mnogo vremena za tenis. Četiri godine, od 2003. do 2007., nije stigla da odigra ni jedan meč.

Preporučujemo