Ako vam jetra ne radi dobro, možda ćete se stalno osjećati stvarno umorno, niste baš zdravi, imati čudan ukus u ustima i vidjeti žuti premaz na jeziku. Ako jedete previše ili jedete lošu hranu cijelo vrijeme, pušite ili pijete alkohol i uzimate jake lijekove, to može dodatno pojačati rad jetre i uzrokovati probleme. Doktori veruju da ako svako jutro jedete kašu za doručak, vaša jetra može da se oporavi.

 

 

 

 

Evo recepta za pripremu posebne vrste kaše koja je dobra za vašu jetru i pomaže da bude zdrava. Jedenje šolje ovsene kaše može pomoći našem telu da ostane zdravo! Zob može spriječiti loše stvari da uđu u naše tijelo, pomoći nam da se riješimo neugodnih stvari i olakša našim trbuščićima da probave hranu. Osim toga, daju nam puno energije da nastavimo dalje! Bundeva, kada se iseče na male komade, može pomoći da naša jetra bude zdravija i mlađa.

 

 

 

Takođe može učiniti sve naše organe čišćima. Ako jedemo sirovu bundevu prije bilo kakve hrane, to može poboljšati naš želudac i probavu. Grožđice su poput malog sušenog grožđa koje možete držati u ruci. Ako ih stvarno dobro operete i odvojite, mogu vam pomoći da vaša jetra bolje radi i vašem tijelu da stvara nove stanice. Možete jesti bademe ako želite da vaša jetra radi ispravno.

 

 

Uzmite malu šerpu i stavite sve sastojke unutra. Sipajte malo vode ili mlijeka i zagrijte dok ne počne mjehurići. Po želji možete dodati i malo soli. Kada proključa, skinite ga sa vatre, poklopite i ostavite da malo odstoji. Ovu kašu je dobro jesti 2 do 3 puta sedmično. Vaše tijelo ga lako može iskoristiti za energiju. Čini da se osjećate lagano i daje vam energiju, a pomaže i pri čišćenju vašeg jezika.

Preporučujemo