Prije samo nekoliko dana vijest o tragičnoj smrti Armina, voljenog sina poznatog pjevača Enesa Begovića, šokirala je cijeli region. Enes, poštovani umetnik narodne muzike, izaziva ogromno obožavanje širom bivše Jugoslavije. Ogroman izliv poštovanja i podrške bio je evidentan na sahrani, gdje su se pojedinci iz daljine okupili da odaju počast. Armin se hrabro izborio sa autoimunom bolešću i liječio se u cijenjenom sarajevskom Kliničkom centru. Uprkos neumornom trudu predanog medicinskog tima, tragično je preminuo u utješnom zagrljaju svog oca.

 

Zanimljivo je da je na sam dan Arminove sahrane njegova izdržljiva supruga Almina, koja željno iščekuje dolazak njihovog djeteta, primljena na cijenjeno ginekološko odjeljenje bolnice. Prijateljica porodice od poverenja otkrila je da je samouvereno odlučila da oda počast svom pokojnom mužu dajući im ime po njemu – što je svedočanstvo njihove trajne ljubavi i snage. Enesov sin je duboko žudio da postane roditelj, iako se suočio sa razočaranjem jer je njegova supruga, uprkos tome što je bila fizički neozlijeđena, doživjela tragičan događaj.

 

 

Obje porodice, suprugina i Begovići, imaju čvrstu vjeru i čvrsto vjeruju da im je Allah, uprkos njihovoj tuzi, blagoslovio sina koji će nositi naslijeđe njihovog rahmetli oca. Kada je Almina samouvjereno objavila odluku da svom sinu da ime Armin, prostoriju je ispunila mješavina emocija – gorko-slatka kombinacija tuge i radosti.

 

 

Uz sve to, govornik žarko želi da dolazak ovog unuka podiže raspoloženje pjevača, koji trenutno prolazi kroz težak period. Enesova kuma kaže da je Almina trenutno kod kuće i marljivo ide na svakodnevne bolničke preglede kako joj se bliži termin. Okružena njenom voljenom porodicom i porodicom Begović koja joj je podrška, postoji nepopustljiva nada da će predstojeći porođaj proteći glatko i uspješno.

Preporučujemo