Čak i nakon skoro godinu dana od kraljičine smrti, njen život nastavlja da očarava i oduševljava javnost. Kraljica Elizabeta II, monarh koji obara rekorde s najdužom vladavinom, i dalje ima predane sljedbenike širom svijeta. Uprkos obilju postojećeg znanja o njoj, neki aspekti njenog života uporno intrigiraju pojedince, čak i nakon njene smrti. Kraljica Elizabeta II preminula je nakon nevjerovatne vladavine od 70 godina nad britanskim kraljevstvom.

 

Kraljica Elizabeta II samouvjereno je vladala britanskim kraljevstvom impresivnih 70 godina. Međutim, njenoj vladavini je došao kraj njenom smrću. Jedan značajan aspekt njenog nasleđa je njena uloga majke, koja je rodila četvoro dece, uključujući sadašnjeg kralja Čarlsa III, princezu Anu i prinčeve Endrua i Edvarda.

 

Iznenađujuće, javnost nikada nije bila upoznata sa bilo kakvim vizuelnim dokazom o kraljici tokom njenog majčinskog stanja, što je izazvalo zabunu i ostavilo mnoge da se pitaju o razlozima iza ove odluke. U prošlosti je kraljevski protokol bio poznat po svojoj strogosti, posebno kada su u pitanju najave trudnoća budućih majki. Ovo pravilo se čak odnosilo i na samu kraljicu, kojoj nije bilo dozvoljeno da javno objavi svoju trudnoću. Umjesto toga, palata bi izdavala zvanična saopštenja tokom njene trudnoće, obavještavajući javnost da će se ona privremeno povući iz javnih angažmana.

 

 

 

Suprotno onome što je svetu rečeno, kraljica Elizabeta nije preminula! Otkriveno je tačno vrijeme njene smrti . Nakon objave, Njeno Kraljevsko Visočanstvo kraljica Elizabeta prestaće da učestvuje u javnim angažmanima nakon juna. Samo pet mjeseci kasnije, dočekala je rođenje Charlesa. Mlada može pronaći utjehu i spokoj u činjenici da je njena trudnoća ostala neotkrivena, oslobađajući je svih obaveza. Princeza Dajana je prokrčila put porođaja u bolnici, a princ Vilijam je debitovao u javnosti uz nju dan nakon rođenja. Kate Middleton je od tada oponašala njen primjer.

Preporučujemo