U današnjem svijetu društvenih medija, zasigurno ćete naići na zadivljujuća i zadivljujuća svjedočanstva sa svih strana svijeta. Jedna takva izvanredna priča koja je privukla pažnju svijeta 19. aprila 2017. godine je neobično rođenje prvog djeteta Daljinder Kaur u 72. godini, porijeklom iz Amritsara u Pendžabu, na sjeveru Indije. Uprkos izazovima poput visokog krvnog pritiska i bolesti zglobova od porođaja, Kaur je istrajala. Njen sin Arman sada je napunio pet godina. Zbog uticaja njenih godina na njeno zdravlje, Kaur je morala da prestane da doji sina samo tri meseca nakon porođaja.

 

 

Čak i nakon konsultacija s više doktora koji su prepisivali lijekove i predložili planove ishrane, Kaur još uvijek gaji zabrinutost oko svoje sposobnosti da se na adekvatan način brine o svom sinu, istovremeno održavajući vlastitu dobrobit. Kaur se suočila s posebnim izazovima kada je u pitanju puzanje, jer je morala provesti nekoliko dana na rukama i kolenima. Važno je napomenuti da je Kaur postala majka po prvi put nakon što je bila u braku punih 46 godina.

Uprkos tome što je postala majka u poodmaklim godinama, ova izdržljiva Indijka trenutno se suočava sa poteškoćama u brizi o svom voljenom sinu. Vidljiva pothranjenost djeteta i borba s pelenama primjerenim uzrastu vjerovatno se pripisuju nesposobnosti majke da proizvede dovoljno majčinog mlijeka, koje je presušilo samo tri mjeseca nakon porođaja. Uprkos njihovim naporima da pronađu načine da pomognu djetetu da dobije na težini, ljekari su im savjetovali da ga puste da se prirodno razvija. Briga o sinu je nesumnjivo izazov za ovaj par, s obzirom na njihove poodmakle godine.

Nadalje, oni s nepokolebljivim povjerenjem tvrde da više ne gaje zabrinutost u pogledu budućnosti njihovog sina Amrana nakon njihove smrti. Oni čvrsto održavaju svoje čvrsto vjerovanje u Božju moć, odbacujući sve sumnje ili nesigurnosti.

Preporučujemo