Iako je prošlo već punih pet dana od kako je završena Beovizija, mediji i dalje ne prestaju da pišu o eventualnim “repovima”, koji su se pojavili nakon iste. Svi se sada bave pobjednicom, traže neke detalje koji su povezani sa njom, a kako smo i navikli od srpske žute štampe, idu toliko daleko da čak pominju i crnu magiju, pomoću koje je odnijela i pobjedu za pjesmu Europe.

Prema riječima Jasne Jojić, majke Teye Dore, pobjedničke natjecateljice na Eurosongu 2024. godine, uspjeh njezine kćeri predvidjeli su vlaški vračevi. Jasna, koja se i sama bavi magijom, ispričala je da su ovi vračevi prorekli nevjerojatna postignuća Teye Dore. Kao antropologinju specijaliziranu za ljudska uvjerenja i mišljenja, Jasnino zanimanje za magiju dovelo ju je do istraživanja njezina razvoja u regiji u kojoj su ona i njezina kći rođene, području koje im je drago. Vodila je razgovore s vlaškim bakama koje se bave ovim vidom magije i svoja saznanja dokumentirala u knjizi. Nadahnuta intervjuima i događajima oko bombardiranja, Jasna je nastavila pisati sljedeće knjige na tu temu.

Kao novinarka završila sam srednju školu i fakultet, smjer novinarstvo. Posjedujem spremnost prihvatiti i razumjeti različite perspektive, čvrsto vjerujući u važnost davanja glasa svim stranama priče. Tijekom nedavnog razgovora pokrenula se tema intuicije, a ona je izrazila svoje osobno uvjerenje u urođene intuitivne sposobnosti koje svaki pojedinac posjeduje. Podijelila je svoje susrete s brojnim pojedincima koji su kroz točna predviđanja pokazali svoje vidovite sposobnosti, ostavljajući je uvjerenom u njihov izniman dar.

U iznenađujućem otkriću otkrila je da je Teodorin trijumf predvidio jedan od vidovnjaka.

Prije intervjua s bakama vračarama, uvijek sam tražio da podijele pogled na prošlost kako bih utvrdio njihovu autentičnost. Jedna žena ispričala je Teodorino putovanje u Ameriku, opisujući golemo more i predviđajući joj budući uspjeh. Astrologija me također zaintrigirala, a Teodorina natalna karta otkrila je njezin potencijal za izvanredna postignuća. Svestrane naravi i strasti prema fizici i srpskom, pokazala je izuzetan talent za glumu, zaradivši pohvale. Na kraju je Teodora odlučila da se posveti pjevačkoj karijeri. Podsjetimo, upravo je Teodora, poznata kao Teya Dora, odnijela pobjedu na Eurosongu.

Jasna Jojić, majka našeg eurovizijskog predstavnika, novinarka je i etnologinja koja je provela opsežna istraživanja o Timočkoj krajini i Boru. Međutim, posljednjih godina svoj fokus usmjerila je na istraživanje i shvaćanje carstva vlaške magije. Jasna je ljubazno s nama podijelila svoje početne dojmove, čineći ovaj dan istovremeno uzbudljivim i nervoznim. Jako smo se nadali jer je Teodora uložila ogroman trud u svoj nastup. “Ramonda”, kao zadivljujuća balada, nosi duboku poruku cijelom svijetu o trijumfu i miru, posebno u ovim teškim vremenima kada svjedočimo strašnim događajima kao što su ratovi, potresi, uragani, bolesti, virusi i drugo. Ipak, “Ramonda” ulijeva nadu i služi kao podsjetnik da se nikada ne predajemo, jer uvijek čeka svjetlije sutra. Jasna je otkrila i kako je njezina kći došla na ideju da sudjeluje na ovom renomiranom glazbenom natjecanju.

Čini se da nikada nije ni razmišljala prijaviti pjesmu za Eurosong. To nikada nije bila tema među nama. No, neočekivano, njena pjesma “Džanum” postala je svjetski hit. To je privuklo pozornost i europske i eurovizijske zajednice. Kao rezultat toga, počela je dobivati ​​brojne pozive da se pridruži eurovizijskoj zajednici i pošalje pjesmu za natjecanje. Oduševljena sam što je odlučila iskoristiti ovu priliku i u nju uložiti svu svoju kreativnost i trud. Mama Teya Dora spomenula je i drugoplasiranu natjecateljicu Anđelu Ignjatović Breskvicu.

Neizmjerno mi je drago svjedočiti velikoj podršci i sudjelovanju publike u procesu glasovanja. Teodora je dobila hvalevrijednu ocjenu 10 od 12 bodova, dok je Breskvica postigla savršenu ocjenu 12. Zanimljivo je da je Ramonda dobila značajan broj glasova, iako je riječ o baladi, žanru koji obično dobiva manje pažnje u usporedbi s pjesmama živahnog ritma. Ovo postignuće doista je izvanredno i dokaz je uspjeha Ramonde. Ona je u razgovoru za Kurir zahvalila na ogromnom odzivu.

Preporučujemo