I ove srijede nemamo nimalo lijepe vijesti po pitanju dešavanja u cijelom svijetu. Mi danass govorimo o avionskim nesrećama, kojih hvala bogu i nema baš puno toliko, ali kada se desi neka, onda je ona saasvim sigurno sa tragičnim posljedicama. Veliki putnički avioni, padaju jako rijetko, a sve učestaliji su padovi aviona sa manjim brojem putnika, koji izgube kontrolu i na žalost i tada su jako loše posljedice. Sljedeća vijest nam dolazi iz daleke Amerike.

CNN javlja da se u ponedjeljak navečer u Nashvilleu dogodio tragičan incident kada se mala letjelica s pet osoba sudarila s rubom autoceste i odmah se zapalila. U nesreći su, nažalost, svi putnici poginuli. Zbog policijskog očevida koji je u tijeku, cesta je dulje vrijeme bila zatvorena.

Oko 19:40 sati, pilot zrakoplova, koji je imao problema s motorom i elektrikom, dobio je dozvolu za hitno slijetanje u zračnu luku John C. Tune, kako je izjavio glasnogovornik policije Nashvillea Don Aaron. Međutim, pilot je obavijestio kontrolu leta da dolazak na pistu nije izvediv.

Prema Kendri Loney, glasnogovornici vatrogasne službe, zrakoplov je eksplodirao nakon sudara s rubom autoceste.

Prema Loneyju, udar je bio toliko užasan da nitko nije preživio.

Trenutačno je odgovornost tijela za provođenje zakona utvrditi identitet pojedinaca pogođenih incidentom i utvrditi podrijetlo zrakoplova. Prema izjavama očevidaca, činilo se da je zrakoplov imao poteškoća dok se približavao autocesti, što je naposljetku rezultiralo sudarom s travnatim područjem koje se nalazi iza trgovine Costco duž I-40.

Aaron je izrazio zahvalnost što je zrakoplov uspio izbjeći sudar s bilo kojom zgradom tijekom spuštanja. Također je spomenuo da Nacionalni odbor za sigurnost prometa i Savezna uprava za zrakoplovstvo trenutno provode istragu kako bi utvrdili uzrok nesreće. Kao rezultat incidenta, određeni dio autoceste je morao biti privremeno zatvoren. Ministarstvo je izdalo upozorenje vozačima da očekuju značajne zastoje u prometu u utorak ujutro.

Na videu koji je snimio svjedok, vidi se kako avion guta plamen i dim, dok slike policijskih snaga prikazuju olupinu letjelice s hitnim službama prisutnima na travnatoj površini pored ceste. Incident je izazvao brzu reakciju osoblja hitne pomoći, kao što je prikazano na prometnim kamerama uživo, što je rezultiralo zatvaranjem svih traka prema istoku u blizini mjesta nesreće i dugom kolonom vozila koja se protezala do zatvorenog dijela I-40 East. Ovo nije jedini tragični događaj koji se dogodio u Americi, budući da je sudar malog zrakoplova s ​​kompleksom mobilnih kuća na Floridi odnio živote više osoba.

U noći između četvrtka i petka dogodila se tragedija kada se zrakoplov Beechcraft Bonanza V35 srušio na stambeno naselje. Razarajući incident započeo je tako što je jednu kuću zahvatio plamen, koji se brzo proširio na još tri kuće. Olupinu zrakoplova otkrile su spasilačke službe, a vatrogasci su nažalost potvrdili da je više osoba izgubilo život kako u letjelici tako iu kući u koju se srušila. Točan broj ozlijeđenih za sada nije poznat. Zapovjednik vatrogasaca Scott Ehlers pružio nam je uvjeravanja da su u tijeku napori da se spriječe daljnje štete i žrtve, rekavši: “Mogu potvrditi da je nekoliko osoba poginulo kao posljedica pada zrakoplova i požara koji je uslijedio. Naš primarni fokus je ublažiti bilo kakvu dodatnu štetu i ozljede .

Na jugoistoku Brazila, kod mjesta Itapeva, dogodio se tragičan incident kada se srušio mali privatni zrakoplov Piper PA46 koji je prevozio pet putnika i dva člana posade, a nesretno su stradala dva poslovna čovjeka i njihove obitelji.

Preporučujemo