Jako veliki procenat glumica i selebritija, pogotovo u Holivudu, sanjaju da kao Merilin Monro naprave fotku u centru Holivuda, i da američki predsjednik gubi glavu za njima. Međutim, među milionima njih, skoro nijedna ne uspije u tome, ali jeste djevojka o kojoj pišemo naš današnji članak. 

Anna Nicole Smith bila je lijepa i šarmantna žena, ali je uvijek bila umiješana u velike skandale. Ona se pojavljuje kao moćna i raskalašena plavuša, sve dok je tragedija ne uništi zauvijek. Majka ju je rodila kada je imala 15 godina, a bila je razvedena djevojčica. Od muža se odvojila kada je otkrila da je imao seks sa njenom desetogodišnjom sestrom. Kada je Anna (rođena Vicki Lynn Hogan) ušla u tinejdžerske godine, njena majka se udala po treći put. Ana je kasnije u priznanju rekla da ju je očuh često silovao bez znanja njene majke i da je na kraju izbačena iz kuće kada je imala 13 godina. Tetka ju je primila, ali Ana nije mogla da se prilagodi školskom životu, pa je naredne godine odustala od studija i našla posao konobarice u restoranu brze hrane. Tamo je upoznala svog prvog muža, koji je radio kao kuhar u istom restoranu. Udala se za njega, razvela se od njega kada je imala 17 godina, a onda je našla posao kao striptizeta. Baš kako su je svi opisivali, imala je tijelo boginje i lako se kretala sve dalje i dalje dok nije stigla do Hjustona, gdje je postala Playboyeva zečica. Ubrzo su njena figura i telo bili zalepljeni na bilborde i naslovne strane širom sveta.

Tada je privukla pažnju tajkuna koji je oplakivao smrt svoje supruge. Taj čovjek je bio J. Howard Marshall, koji je u to vrijeme imao 87 godina. Razlika između njih bilo je šezdeset i tri godine, ali on nikada nije odustao od zavođenja. Obasuo ju je dragocenostima i poklonima o kojima je Ana do tog trenutka samo sanjala. Dvije godine kasnije, ona je imala 26, a on 89 godina i stajali su pred oltarom. Njihov brak je prirodno privukao veliku pažnju, a svaka zajednička fotografija izazivala je veliko bijes.

1994. godine, 13 mjeseci nakon njihovog vjenčanja, starac je preminuo, ostavivši nasljedstvo vrijednu više od milijardu dolara. Iako je Ani poklonio brojne dragocjenosti, nije je uvrstio u svoj testament. Anna nije mogla dozvoliti da stvari jednostavno nestanu i počela je višegodišnja sudska bitka. Na kraju je dobila oko 450 miliona dolara, plus milione koje je zaradila kao seks simbol tog vremena. Zatim su uslijedile još bizarnije zaplete. Tako je 2006. objavila da je trudna, ali su se odmah počele spekulacije o tome ko je otac jer je ona to odbila da otkrije. U to vrijeme izlazila je sa advokatom Hauardom Sternom, za kojeg se kasnije udala, pa su neki verovali da je on otac. Drugi kažu da je zamrznula spermu milijardera Howarda Marshalla kako bi njena djeca imala prava na njegovu imovinu. Njen bivši dečko, fotograf Larry Burkhead, tvrdio je da je dijete njegovo.

Ali kada je djevojčica došla na svijet 7. septembra 2006. godine, Ana je za oca imenovala advokata Howarda Sterna. O Danielu se brinula Annina majka do njegove 6. godine. Billy nije čak ni prisustvovao sahrani svog sina, već je održao komemoraciju u Independenceu u Teksasu. Sa samo 16 godina glumio je samog sebe u majčinom rijalitiju, The Anna Nicole Show, ali kasnije više nije želio da se pojavljuje u seriji. Međutim, kasnije je glumio u mnogim holivudskim filmovima poput “Extreme” i “Skyscraper”. Iako je imao samo male uloge u ovim filmovima, mnogi su se divili njegovom glumačkom umijeću i predviđali mu svijetlu budućnost, međutim, njegovi problemi s drogom i drogom su promijenili sve. Umro je od fatalne kombinacije antidepresiva i narkotika, za koje su neki tvrdili da su odgovorni za njegov gubitak težine od 9 kg u sedmicama prije smrti.

Doktori su morali da je daju jakim sedativima da je izvuku iz bolnice, a kasnije na sahrani imala je nesreću kada je otvorila kovčeg i pokušala da uđe.

Bila je toliko ožalošćena njegovom smrću da nije mogla da se pomiri s tim do kraja. Postala je samoubilačka i čak je odabrala modernu kombinaciju u kojoj će je zakopati. Borila se s depresijom, ugojila se i uzimala razne lijekove sve dok nije pronađena mrtva u sobi 607 hotela Hard Rock na Floridi.

Preporučujemo