I ovoga vikenda, definitivno ne miruje rubrika crne hronike. Jednostavno, kada god otvorimo neki veb portal, tamo nas dočekuju ovakve ili slične vijesti. Mi danas govorimo o MMA sportu, koji je doživio jako veliku ekspanziju na ovim prostorima, a Srbija definitivno prednjači po broju sportista iz možda najtežeg sporta trenutno u svijetu. 

Srpska sportska javnost ostala je u nevjerici nakon tragične vijesti o preranoj smrti Stefana Savića (23), cijenjenog MMA reprezentativca i osvajača medalja na svjetskim prvenstvima.

Savić je u nedjelju, 25. veljače, iza ponoći otkriven na križanju Dobračine i Dunavske, gdje je tragično i preminuo.

Savić je nakon višestrukih uboda nožem brzo prevezen u bolnicu, no nažalost, medicinski stručnjaci ga nisu uspjeli oživjeti. Prvobitno se u izvješćima o incidentu na Dorćolu nije otkrio identitet osobe koja se bavi sportom. Ipak, kasnije je Sportalu iz Hitne pomoći potvrđeno da je jedna od preminulih osoba doista MMA borac.

Godine 2023. Stefan je doživio vrhunac svog profesionalnog puta osvojivši brončanu medalju na Svjetskom amaterskom MMA prvenstvu u Tirani. Nažalost, carstvo sporta pogodio je još jedan srceparajući događaj. Povodom nesretne smrti srpskog reprezentativca Stefana Savića, oglasio se i MMA savez Srbije.

Tragično, iako je izboden u srcu Beograda, Stefanov život nije mogao biti spašen.

S velikom tugom moramo u ranim jutarnjim satima javiti potresnu vijest o preranoj smrti našeg uvaženog zastupnika Stefana Savića. Stefan je bio izvanredno vješt i predan MMA borac, koji je zauvijek ostavio neizbrisiv trag u povijesti osvojivši brončanu medalju. S ponosom je predstavljao prvu generaciju srpskih MMA sportaša koji su odali čast svojoj naciji. Stefanov izvanredan talent, nepokolebljiva radna etika i njegovo utjelovljenje dobrote i sportskog duha uvijek će se pamtiti. MMA savez Srbije duboko je potresen ovim tragičnim gubitkom i izražava iskrenu sućut Stefanovoj obitelji i prijateljima. Neka počiva u miru.

DODATNA VIJEST:

Uznemirujuće vijesti stižu iz Afrike nakon prerane smrti 24-godišnjeg nogometaša Norina Betanija.

Dijagnoza malarije postavljena je u srijedu ujutro, otkrivajući da je ona uzrok smrti.

Ključna kvalifikacijska utakmica za Olimpijske igre protiv Gane bila je na rasporedu 28. veljače, gdje je Betani trebao predstavljati reprezentaciju Zambije.

Sydney Mungala, voditeljica komunikacija, izrazila je duboku tugu zbog prerane smrti Nore, koja je zaslužila svoje mjesto u privremenom olimpijskom kvalifikacijskom timu. Nažalost, zbog bolesti nije uspjela izboriti mjesto u finalnoj ekipi. Emocionalni utjecaj na njezine suigrače je nezamisliv, a naša je žarka želja da joj mogu odati počast tako što će izaći kao pobjednici u nadolazećoj utakmici u Gani, igri u kojoj je željno očekivala sudjelovanje. Svoje mišljenje o tome iznijela je i kapetanica reprezentacije Barbra Banba.

Izrazila je želju za mirnim pokojem svoje duše. Uloga kapetana nedvojbeno je izazovna, jer zahtijeva sposobnost uvjeravanja svih da ustraju. Naš tim trenutno ulaže napore da se pregrupira i ostane usredotočen. Priznajemo nesretni događaj koji se dogodio, ali se i dalje nadamo da neće imati negativan utjecaj na naše poslovanje. Imamo svrhu biti ovdje i potpuno smo predani zadatku koji je pred nama.

Preporučujemo